Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka u Sarajevu

Upravo kroz potpisivanje ovog sporazuma želimo da i ozvaničimo našu saradnju i potrebu za uvezivanjem i zajedničkim projektima i aktivnostima.
BNV potpisalo sporazum o saradnji sa Udruženjem građana porijeklom iz Sandžaka iz Sarajeva_655eb219710a1.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U prostorijama Glavnog ureda, potpisan sporazum o saradnji između Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka iz Sarajeva. Sporazum su potpisali predsjednica BNV dr Misala Pramenković i generalni sekretar Udruženja Sahudin Kačar.

U svojoj izjavi za medije, predsjednica BNV dr. Pramenković je govorila o važnosti ovog sporazuma.

„Mi smo, danas, zvanično potpisali sporazum o saradnji, gdje upravo kroz potpisivanje ovog sporazuma želimo da i ozvaničimo našu saradnju i potrebu za uvezivanjem i zajedničkim projektima i aktivnostima. Upravo jedan takav projekat smo mi i realizirali, a to je izdavanje knjige „Ram bulja i ostale pripovijetke“ autora Ćamila Sijarića, gdje smo željeli da zajedno, na njihovu inicijativu, obilježimo 110 godina od rođenja ovog našeg velikog književnika“, istakla je predsjednica dr Pramenković.

„Potpisivanjem sporazuma utvrđene su zajedničke veze, u cilju pripreme rada i provođenja zajedničkih aktivnosti, projekata, koje su od veoma važnog interesa za nas“, kazao je generalni sekretar Udruženja gospodin Kačar.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.