Patološki strah od Izraela

Ima se osjećaj da su ti nekoć velebni međunarodni novinari CNN-a i BBC-a u većem strahu od izraelskih smrtonosnih retoričkih bombi nego palestinski civili u Gazi.
Ilustracija: Dženana Fetić-Kurgaš
Ilustracija: Dženana Fetić-Kurgaš
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Mi ne ciljamo nikoga drugog u Gazi osim civila!
Mi nismo žrtve! Međunarodni mediji ne smiju objektivno izvještavati o izraelskom genocidu u Gazi jer to ide u korist Hamasa!

GAZA: HRONIKA DANA 40: Danas je četrdeseti dana kako izraelska (ne)pobjediva vojska pod pokroviteljstvom najmoćnije vojske svijeta čisti palestinski narod od Hamasa oko i u Al-Šifa i drugim bolnicama u Gazi, oko i u školama u Gazi, oko i u džamijama u Gazi, oko i u crkvama u Gazi, oko i u Zapadnoj Obali Palestine.

Glasnogovornik izraelske vojske kontraadmiral Daniel Hagari je osobno obišao jednu navodnu bolnicu u Gazi, odakle je na press konferenciji slavodobitno pokazao fotografije, poput lovačkog trofeja, o hamasovim podzemnim tunelima, ali, još uvijek, Hagari nije pokazao fotografiju nijednog Hamasovca ni živog ni mrtvog. Umjesto toga svijet danonoćno gleda i sluša plač palestinske novorođenčadi u bolnici Al-Šifa izvan inkubatora.

Onomad (6. novembra, 2023. na TV India Today) glasnogovornica izraelskog premijera Natanjahua Tal Heinrich je (ne)hotice kazala istinu: – Mi ne ciljamo nikoga drugog u Gazi osim civila („We are not targeting anyone else in Gaza but civilians“).

Jadna Heinrich je htjela reći „osim Hamasa“, ali, kao na Sudnjem danu, Allah Svevišnji čini da njezin jezik progovori istinu. Riječ je o Freudovoj psihoanalitičkoj dijagnozi bolesnice Heinrich o nehotičnoj pogrešci u govoru (Freudian Slip), pogrešci koja odaje podsvjesnu motivaciju, želju ili držanje glasnogovornice Heinrich, a to je genocid i pedocid nad palestinskim narodom dijelom ili u cjelini.

Koliko je zarazna ova Freudova psihoanalitička dijagnoza među izraelskim zvaničnicima pokazao je to istovremeno i izraelski ambasador u Australiji Amir Maimon na Australijskom Press Klubu rekavši (ne)hotice istinu poput jadnice Heinrich: – Mi nismo žrtve („We are NOT victims“). Smušeni ambasador Maimom htio je reći: „Mi smo žrtve, mi nismo agresori“, ali nije mu se dalo jer kao na Sudnjem danu i njegov jezik je morao progovoriti istinu, koju cijeli svijet prepoznaje. Jer laž ne može preživjeti ma koliko ju se gladilo u ratno-genocidnim kabinetima.

No, najperfidnija i najcrnja izraelsko-gebelsovska ratno-genocidna propaganda ogleda su u nevjerojatnoj aroganciji bivšeg izraelskog premijera Yaira Lapida, koji je optužio međunarodne medije da su pristrani na strani Hamasa zato što – pa zar je to moguće ljudi? – objektivno izvještavaju i zato što pokazuju obje strane. “Mediji ne mogu samo tvrditi da donose obje strane priče. Ako to učinite, donosite samo jednu – Hamasovu stranu. To je uvreda za suštinsku ideju novinarstva”, rekao je to bez stida i srama bivši izraelski premijer Yair Lapid.

Ova Lapidova uvreda i napad na objektivno međunarodno novinarsko izvještavanje izraelskog genocida i pedocida u Gazi je sramna i ogavna, ali, ona, nažalost, ima efekta. Tužno je i poražavajuće gledati dojučerašnje međunarodne respektabilne novinare CNN-a i BBC-a kako se jadno i bijedno dovijaju pred izraelskim zvaničnicima, koji ih zasipaju gebelsovštinom o svojoj neprikosnovenoj nevinosti, ugroženosti i moralnoj čistoći dok izraelska vojska bezdušno ubija palestinsku djecu, žene i starce u Gazi.

Ima se osjećaj da su ti nekoć velebni međunarodni novinari CNN-a i BBC-a u većem strahu od izraelskih smrtonosnih retoričkih bombi nego palestinski civili u Gazi, koje danonoćno zasipaju izraelske stvarne smrtonosne bombe poput kiše.

Za razliku od njih, palestinski civili se nikoga osim Allaha Svevišnjeg ne boje i zato prkosno bez straha pod vedrim nebom na ruševinama svojih domova organiziraju zajedničku sofru, jer se u Gazi, kao i u Bosni „umire da bi se živjelo,“ prkosno od sna. (Mehmedalija Mak Dizdar).

Ali, ne samo velebni međunarodni novinari, već i gordi euroatlantski političari višeg i nižeg ranga strepe pred Natanjahuom, koji nije poštedio ni vođe muslimanskog Ummeta oko dvije milijarde u svijeta, zaprijetivši im nakon samita u Rijadu da im je najbolje da šute dok on vrši eksterminaciju Hamasa jednom zasvagda, dok on, zapravo, vrši eksterminaciju Palestinaca kako bi proširio Židovsku državu (Jewish State), prema proročanstvu Izaija (Biblija – Stari i Novi Zavjet, 19. str. 722), od Nila do Eufrata.

Priznajem, nisam vjerovao ni samome sebi da ću doživjeti da europska politika (Njemačka, Francuska, Italija i Britanija, čiji obraz je najcrnji zbog Palestine) tako kukavički pere svoj grijeh od Holokausta na račun palestinskog naroda, čiji grijeh je samo u tome što ne pristaje da bude izraelski rob. Stidim se takve Europe i osjećam strah i strepnju za budućnost mojih unučadi, jer europsko suučesništvo u izraelskom genocidu i pedocidu u Gazi ima armagedonske i apokaliptičke razmjere.

Nisam vjerovao da je moguće da ljudska savjest može doći na tako nizak nivo moralne neosjetljivosti da gleda kako krvoločna izraelska vojska ruši bolnice i ubija ljudsku novorođenčad pod izgovorom da se u bolnici nalaze teroristi bez i jednog dokaza, bez ijedne validne verifikaciji o tome. Još gore i poraznije od toga je činjenica da se svaka izraelska laž i nakon što postane očita manipulacija zdravim mozgom, uzima novo za gotovo od euroatlantskih pokrovitelja i suučesnika u izraelskom udruženom zločinačkom poduhvatu protiv Palestinskog naroda.

Ali, sada vjerujem da je sve to moguće jer za izraelsku krvoločnu vojsku i njene sponzore i pomagače na Zapadu, Palestinci u Gazi nisu ljudi, oni su životinje s tom razliku što su životinje u Europi (na Zapadu) u boljem položaju od „palestinskih životinja“, jer u Europi postoje udruženja za zaštitu prava životinja.

Pozivam, stoga, Brižit Bardo (Brigitte Bardot) famoznu francusku glumicu da aktivira svoje udruženje radi zaštite prava životinja – Palestinaca u Gazi, čija su prava na vodu, hranu, struju i gorivo, to jeste pravo na život, flagrantno ugrožena. Pod uvjetom, naravno, da Brižit Bardo vjeruje da su životinje – Palestinci vrijedni životinjskog statusa za njezin aktivizam za zaštitu životinja.

Moj Ummete, probudi se!

Selam palestinskim borcima za slobodu!
Rahmet šehidima Gaze!
Hvala svima u svijetu koji dižu svoj glas protiv genocida i pedocida u Gazi!
Free, Free, Free Palestine!

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.