Parlamentarni Izbori

Cilj je decentralizovana i regionalizovana, pravna država Srbija po uzoru na mnoge evropske države sa posebnim akcentom na ravnomeran regionalni razvoj.
SDA Sandžaka predala listu za parlamentarne izbore_65557dc681b5a.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) listu kandidata za učešće na vanrednim parlamentarnim izborima 17. decembra, a na listi za poslanike nalaze se 22 kandidata iz gradova Sandžaka.

Narodna poslanica Selma Kučević koja je prva na listi kandidata SDA Sandžaka izjavila je da se na listi nalaze kandidati koji će biti autentični predstavnici bošnjačkog naroda ali i svih ostalih građana Sandžaka.

Ona je iznela da je cilj decentralizovana i regionalizovana, pravna država Srbija po uzoru na mnoge evropske države sa posebnim akcentom na ravnomeran regionalni razvoj.

“Očuvanje individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka, Bošnjaci su narod, i to ranije stečeno pravo nam više ne može biti uskraćivano. Dijaspora je naš važan potencijal,koji trebamo institucionalno povezati i vrata domovine otvoriti za investicije i povratak”, rekla je Kučević nakon predaje liste.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.