Znameniti Bošnjaci u Beogradu

Narodi Balkana, danas, zajedno mogu da pošalju poruku svijetu kako se ujedinjuju i kako njeguju i gaje dobro.
OTVORENA IZLOŽBA ZNAMENITI BOŠNJACI U BEOGRADU_6554260f83ba4.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a u organizaciji Matice bošnjačke i republičke ustanove Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, danas je svečano otvorena izložba ZNAMENITI BOŠNJACI U BEOGRADU.

Uvodnu riječ mnogobrojnoj okupljenoj publici uputio je direktor Zavoda Vladan Cerović istakavši da su kroz ovu izložbu prikazani život i djelo poznatih Bošnjaka, ali i to koliko su oni utjecali na razvoj kulturnog života Beograda. Ovom prilikom gospodin Cerović najavio je i nastavak rada na projektu kroz snimanje dokumentarnog filma o poznatim Bošnjacima. Izložbu je svečano otvorio gospodin Adam Šukalo, izaslanik predsjednika Srbije, uz riječi zahvalnosti organizatorima i punu podršku za nastavak rada na utemeljenju i promociji zajedničkih vrijednosti kulture svih nas.

Predsednik Matice bošnjačke, prof. dr Jahja Fehratović, je, pozdravljajući prisutne, zahvalio Zavodu na oraganizaciji i istakao da „narodi Balkana, danas, zajedno mogu da pošalju poruku svijetu kako se ujedinjuju i kako njeguju i gaje dobro.“
Publici su predstavljeni život i djelo akademika Muamera Zukorlića i Muhameda Filipovića, književnika Ćamila Sijarića i Ismeta Rebronje, naučnika prof.dr Asima Peca, prof. dr Fehima Barjakterivića, dr Ejupa Mušovića, operske dive Bahrije Nuri Hadžić, te sportiste Abdulaha Duceta Gegića.

Izložba će biti otvorena od 14. novembra do 21. novembra svakog radnog dana od 9 do 16 časova.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.