November studio sale

Sa više od 50 samostalnih i grupnih izložbi, kao i sudjelovanjem na bijenalima i trijenalima likovne umjetnosti u BiH, regionu i svijetu, Haračić je postao prepoznat u internacionalnim umjetničkim krugovima.
Otvoren treći po redu NOVEMBER STUDIO SALE Denisa Haračića i Eldine Kožljak_65540765d322f.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Sa radošću vas obavještavamo da je trenutno otvoren treći po redu November studio sale umjetnika Denisa Haračića i umjetnice Eldine Kožljak. Ovogodišnji studio sale pruža posjetiteljima jedinstvenu priliku da zavire u kreativni svijet ova dva talentirana umjetnika. Atelje će biti otvoren za posjete do kraja ovog mjeseca, pružajući ljubiteljima umjetnosti priliku da uživaju u ekskluzivnom pogledu na njihova recentna djela.

Eldina Kožljak ođena je 21.1.1997. godine u Sarajevu. Nakon završene osnovne škole, upisuje Srednju školu primijenjenih umjetnosti na Odsjeku za reklamnu grafiku. Maturirala je 2016. godine u klasi profesorice Milijane Lagumdžije, stekavši zvanje likovnog tehničara za reklamnu grafiku. Nastavlja svoje obrazovanje na Odsjeku za grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, gdje se usavršava pod mentorstvom profesora Avde Žige. Eldina je aktivna sudionica mnogih kolektivnih izložbi od 2012. godine, istražujući različite likovne medije, s posebnim naglaskom na prikaze morskog svijeta i istraživanje ljudske psihologije. Njeno umjetničko stvaralaštvo rezultiralo je brojnim grafičkim ciklusima, a more i morska bića predstavljaju neiscrpnu inspiraciju.

Denis Haračić, bosanskohercegovački vizualni umjetnik rođen 1991. godine u Travniku. Završio je Master studij na odsjeku za grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 2018. godine, pod mentorstvom Amele Hadžimejlić. Kroz svoje psihološke portrete, Haračić problematizira univerzalne teme i dotiče se savremenog društva kroz prizme grupnog i pojedinačnog identiteta, uvijek u potrazi za humanističkim iskazima tamo gdje su naoko najmanje prisutni. Koristi različite medije poput crteža, slike, grafike, digitalne slike, animacije i zvučne instalacije.

Sa više od 50 samostalnih i grupnih izložbi, kao i sudjelovanjem na bijenalima i trijenalima likovne umjetnosti u BiH, regionu i svijetu, Haračić je postao prepoznat u internacionalnim umjetničkim krugovima. Njegova djela su dio nekoliko prestižnih internacionalnih kolekcija, među kojima se posebno ističe Museum of Now u Berlinu s 72 umjetnikova djela. Denis Haračić je dobitnik brojnih priznanja i nagrada, a nedavno mu je dodijeljena značajna nagrada Collegium Artisticum za grafiku od strane Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine u januaru ove godine.

Pozivamo vas da posjetite njihov atelje do kraja mjeseca i osobno doživite svijet umjetnosti Denisa Haračića i Eldine Kožljak.

Rezervišite sviju posjetu studiju putem haracic.denis@gmail.com

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.