Cionistički krug Aluminija od Kabirija

Toliko se i osilio, da bi on konačno i trajno uzurpirao krug firme Aluminija, čak bi izmjenio i izborni zakon, kako bi poput mentora Čovića postao i jedini autentični prestavnik Jevreja u BiH, jer sam izjavljuje da Jakob Finci nije taj autentični Jevrej.
Amir Gross Kabiri
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

 

Veoma je znano našoj javnosti da je Aluminij u Mostaru godinama bio industrijski gigant, ukras, slika i prilika aluminijske industrije, u okvirima moćnog “Energoinvest”-a.

Međutim, agresijom na Bosnu i Hercegovinu sa desna i lijeva od komšija Srba i susjeda Hrvata, ova firma je postala ratni plijen Hrvata i HDZ-a sa njihovim kadrovima.

Njen direktor, ortodoksni nacionalista i potomak ustaške klice, Mijo Brajković, od Dejtona do ovdašnjih vremena, uzurpirao je firmu i istu planetarno pljačao, a radnike diskriminisao na nacionalnoj osnovi.

Višegodišnje poslovanje sa proizvodnjom, nije moglo biti kontrolisano od zvaničnih državnih institucija, već je bila isključiva nadležnost toga Brajkovića i njegovih saradnika.

Kriminalom i sopstvenom pljačkom doveli su moćnu firmu tzv. “hercegovački gigant” do propasti i prosjačkoga štapa.

Istina je, da su im u pomoć sve ove godine priskočili i grobari iz reda Bošnjaka u vlasti, a posebno premijeri Fadil Novalić i Nermin Nikšić , sa svojim ministrima u vladama Federacije.

Tako je, primjera radi, premijer Nermin Nikšić u svome mandatu godine 2013 u dogovoru sa najvećim nacionalistom i kriminalcem Mijom Brajkovićem, finansijski kapital firme, tzv. radnički kašital dodjelio Brajkoviću i Ivi Bradvici, koji su isti podjelili obilato Hrvatima kao dionice, Bošnjacima su ostavili po sedam dionica, a radnicima Srbima su dali “duplo golo” te ih na taj način i trajno isključili iz svih upravljačkih prava kao dioničare iz radnoga odnosa.

Poslije Nermina Nikšića, za premijera Federacije dolazi Fadil Novalić. Kadar SDA, koji sa svojim ministrima u kontinuitetu nastavlja svoju izdajničku i ulizivačku politiku, te u dogovoru sa kadrovima HDZ-a prepušta im sva dalja upravljačka prava, što je i bio krajnji interes njihovog “oca nacije” Franje Tuđmana, kako je to isti izjavio prilikom kretanja u ponovnu proizvodnju firme.

Kada je i konačno firma bila na izdisaju, radi kriminala i pljački, isti premijer Federacije Fadil Novalić, sa svojim kadrovima i HDZ-om, odnosno sa Draganom Čovićem, dovodi u firmu cioniste iz Izraela sa mafijašem i kriminalcem Amirom Grossom Kabirijem, kojeg upravo ovih dana i veoma hvali na video snimku interneta.

Cjelokupna firma sa silnom infrastrukturom prepušta se ovim cionistima sa Kabirijem, a dolari odlaze najvjerovatnije u carstvo „ poglavnika u Hrvata „ Dragana Čovića i njegovih saradnika do Pantovčaka.

Vlada Federacije sa Fadilom Novalićem i ministrima Nermininom Džindićem i Jelkom Miličević nisu nikako bili zainteresovani da raspišu stečajni postupak u firmi i da akteri pljačke i kriminala isplivaju na površinu i budu predmet sudstva.

Povratkom ponovnim na mjestu zločina, bivšeg premijera Nermina Nikšića i dokazanog “srbomrsca” jarana ustaše i nacionaliste Mije Brajkovića, u firmi Aluminij je sve po starome i dalje se radi po planu i scenariju nacionalističkog HDZ-a i njegovih kadrova, koji apsolutno otuđuju pogone i infrastrukturu Aluminija i iste predaju Izraelcima sa mafijašem Kadirijem, a dolari tajnovito putuju na račune naših nacionalista i rušitelja vlasti.

Slika može predstavljati tekst

Po uzoru na svoga diktatora i genocidaša, premijera Natanjahua, kao i svoga mentara u Mostaru Dragana Čovića, ovaj cionistički prestavnik Amir Gross Kabiri toliko se i osilio, da bi on konačno i trajno uzurpirao krug firme Aluminija, čak bi izmjenio i izborni zakon, kako bi poput mentora Čovića postao i jedini autentični prestavnik Jevreja u BiH, jer sam izjavljuje da Jakob Finci nije taj autentični Jevrej.

Zato je on i postao za Fadila Novalića “pristojan momak”, a za HDZ finansijer Zrinjskog i rasturač dolara za račune Čovića i Dodika, a za Izraeelsko sudstvo aktuelni mafijaš, koji se treba uskoro odazvati pozivu njihovih sudskih organa, kako to prenosi njihova štampa .

Istina je, da mu još nedostaje Gebelsova medijska lažna propaganda, koja je sve ove godine od Dejtona do današnjih dana samo lansirala laži o uspješnom poslovanju firme Aluminija i Mije Brajkovića.

Nije li zato isti preko noći mogao pasti na “zelene grane” te od giganta postati prosjak, pitanje je za naše medije.

Zato, kupuje medije: Vlasnik Aluminija Kabiri u BiH dovodi izraelske novinare.

Kako to i pišu hrvatski mediji:

“Vlasnik firme Aluminij Industrija, Amir Gross Kabiri, za hrvatske medije u Hercegovini je potvrdio ono što se dugo šuška po političkim kuloarima – ulagat će u medije, a profesionalni standard koji on zagovara i koji želi nametnuti u BiH osigurat će preko izraelskih novinara koje će uvesti u našu zemlju”.

Amir Gross Kabiri, “Zašto ulaže u Zrinjski, što je napravio sa svojim profitom i koji su mu medijski planovi”?

Dakle, naši nacionalisti i Izraelski cionisti, kao dokazani kriminalci i uzurpatori, kao genocidaši i učesnici udruženih zločinačkih poduhvata na BiH, na grad Mostar i njegove firme u nedavnoj prošlosti,kao i sadašnji urbicidi i genocig u području Gaze, nad nevinim stanovništvom Palestinaca i njihove djece, slika sui prilika, njihovih zajedničkih užasnih scenarija, koje nažalost cio svijet posmatra i ništa ne čini pozitivno.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.