Cionistički krug Aluminija od Kabirija

Toliko se i osilio, da bi on konačno i trajno uzurpirao krug firme Aluminija, čak bi izmjenio i izborni zakon, kako bi poput mentora Čovića postao i jedini autentični prestavnik Jevreja u BiH, jer sam izjavljuje da Jakob Finci nije taj autentični Jevrej.
Amir Gross Kabiri
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

 

Veoma je znano našoj javnosti da je Aluminij u Mostaru godinama bio industrijski gigant, ukras, slika i prilika aluminijske industrije, u okvirima moćnog “Energoinvest”-a.

Međutim, agresijom na Bosnu i Hercegovinu sa desna i lijeva od komšija Srba i susjeda Hrvata, ova firma je postala ratni plijen Hrvata i HDZ-a sa njihovim kadrovima.

Njen direktor, ortodoksni nacionalista i potomak ustaške klice, Mijo Brajković, od Dejtona do ovdašnjih vremena, uzurpirao je firmu i istu planetarno pljačao, a radnike diskriminisao na nacionalnoj osnovi.

Višegodišnje poslovanje sa proizvodnjom, nije moglo biti kontrolisano od zvaničnih državnih institucija, već je bila isključiva nadležnost toga Brajkovića i njegovih saradnika.

Kriminalom i sopstvenom pljačkom doveli su moćnu firmu tzv. “hercegovački gigant” do propasti i prosjačkoga štapa.

Istina je, da su im u pomoć sve ove godine priskočili i grobari iz reda Bošnjaka u vlasti, a posebno premijeri Fadil Novalić i Nermin Nikšić , sa svojim ministrima u vladama Federacije.

Tako je, primjera radi, premijer Nermin Nikšić u svome mandatu godine 2013 u dogovoru sa najvećim nacionalistom i kriminalcem Mijom Brajkovićem, finansijski kapital firme, tzv. radnički kašital dodjelio Brajkoviću i Ivi Bradvici, koji su isti podjelili obilato Hrvatima kao dionice, Bošnjacima su ostavili po sedam dionica, a radnicima Srbima su dali “duplo golo” te ih na taj način i trajno isključili iz svih upravljačkih prava kao dioničare iz radnoga odnosa.

Poslije Nermina Nikšića, za premijera Federacije dolazi Fadil Novalić. Kadar SDA, koji sa svojim ministrima u kontinuitetu nastavlja svoju izdajničku i ulizivačku politiku, te u dogovoru sa kadrovima HDZ-a prepušta im sva dalja upravljačka prava, što je i bio krajnji interes njihovog “oca nacije” Franje Tuđmana, kako je to isti izjavio prilikom kretanja u ponovnu proizvodnju firme.

Kada je i konačno firma bila na izdisaju, radi kriminala i pljački, isti premijer Federacije Fadil Novalić, sa svojim kadrovima i HDZ-om, odnosno sa Draganom Čovićem, dovodi u firmu cioniste iz Izraela sa mafijašem i kriminalcem Amirom Grossom Kabirijem, kojeg upravo ovih dana i veoma hvali na video snimku interneta.

Cjelokupna firma sa silnom infrastrukturom prepušta se ovim cionistima sa Kabirijem, a dolari odlaze najvjerovatnije u carstvo „ poglavnika u Hrvata „ Dragana Čovića i njegovih saradnika do Pantovčaka.

Vlada Federacije sa Fadilom Novalićem i ministrima Nermininom Džindićem i Jelkom Miličević nisu nikako bili zainteresovani da raspišu stečajni postupak u firmi i da akteri pljačke i kriminala isplivaju na površinu i budu predmet sudstva.

Povratkom ponovnim na mjestu zločina, bivšeg premijera Nermina Nikšića i dokazanog “srbomrsca” jarana ustaše i nacionaliste Mije Brajkovića, u firmi Aluminij je sve po starome i dalje se radi po planu i scenariju nacionalističkog HDZ-a i njegovih kadrova, koji apsolutno otuđuju pogone i infrastrukturu Aluminija i iste predaju Izraelcima sa mafijašem Kadirijem, a dolari tajnovito putuju na račune naših nacionalista i rušitelja vlasti.

Slika može predstavljati tekst

Po uzoru na svoga diktatora i genocidaša, premijera Natanjahua, kao i svoga mentara u Mostaru Dragana Čovića, ovaj cionistički prestavnik Amir Gross Kabiri toliko se i osilio, da bi on konačno i trajno uzurpirao krug firme Aluminija, čak bi izmjenio i izborni zakon, kako bi poput mentora Čovića postao i jedini autentični prestavnik Jevreja u BiH, jer sam izjavljuje da Jakob Finci nije taj autentični Jevrej.

Zato je on i postao za Fadila Novalića “pristojan momak”, a za HDZ finansijer Zrinjskog i rasturač dolara za račune Čovića i Dodika, a za Izraeelsko sudstvo aktuelni mafijaš, koji se treba uskoro odazvati pozivu njihovih sudskih organa, kako to prenosi njihova štampa .

Istina je, da mu još nedostaje Gebelsova medijska lažna propaganda, koja je sve ove godine od Dejtona do današnjih dana samo lansirala laži o uspješnom poslovanju firme Aluminija i Mije Brajkovića.

Nije li zato isti preko noći mogao pasti na “zelene grane” te od giganta postati prosjak, pitanje je za naše medije.

Zato, kupuje medije: Vlasnik Aluminija Kabiri u BiH dovodi izraelske novinare.

Kako to i pišu hrvatski mediji:

“Vlasnik firme Aluminij Industrija, Amir Gross Kabiri, za hrvatske medije u Hercegovini je potvrdio ono što se dugo šuška po političkim kuloarima – ulagat će u medije, a profesionalni standard koji on zagovara i koji želi nametnuti u BiH osigurat će preko izraelskih novinara koje će uvesti u našu zemlju”.

Amir Gross Kabiri, “Zašto ulaže u Zrinjski, što je napravio sa svojim profitom i koji su mu medijski planovi”?

Dakle, naši nacionalisti i Izraelski cionisti, kao dokazani kriminalci i uzurpatori, kao genocidaši i učesnici udruženih zločinačkih poduhvata na BiH, na grad Mostar i njegove firme u nedavnoj prošlosti,kao i sadašnji urbicidi i genocig u području Gaze, nad nevinim stanovništvom Palestinaca i njihove djece, slika sui prilika, njihovih zajedničkih užasnih scenarija, koje nažalost cio svijet posmatra i ništa ne čini pozitivno.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.