5.200 balona u bojama palestinske zastave

Djeca ubijena u genocidu nisu samo brojke. Njihovi osmjesi nekada su bili radost za  roditelje.
IMG_3113
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

5.200 balona u bojama palestinske zastave iz centra Novog Pazara poletjelo je ka nebu i time je skrenuta pažnja javnosti da je u ratu u toj zemlji do sada prema zvaničnim podacima poginulo 5.200 djece.

Direktor te ustanove Džemaludin Paučinac kažao da su na ovaj simboličan način želeli da pošalju poruku svijetu da rat i genocid u Palestini treba da prestanu.
“Na ovaj simboličan način želelili smo da pošaljemo poruku svijetu da rat i genocit treba da prestanu. Cijeli svijet vidi da kroz grad mogu da ljete i baloni koji označavaju radost djece, a ne samo bombe koje djecu ubijaju“ rekao je Paučinac.

Djeca ubijena u genocidu nisu samo brojke. Njihovi osmjesi nekada su bili radost za  roditelje. Svoju podršku poslali su i učenici novopazarskih osnovnih škola.
“Srećna sam što sam danas ovdje i što na kratko možemo pružiti podršku Palestini. Moja poruka je da se bore, jer će pobijediti Izrael”, kazala je naša sagovornica.
Puštanje 5.200 balona u crvenoj, bijeloj, crnoj i zelenoj boji organizovala je Kancelarija za mlade iz ovog grada pod nazivom “Djeca Palestine imaju imena”. Novi Pazar je  ponovo poslao poruke mira i apel za okončanje genocida u Gazi.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.