Konkurs za vatrogasce

Kandidati za vatrogasce-spasioce trebalo bi da imaju završeno srednje obrazovanje i položen vozački ispit za C kategoriju.
Konkurs za vatrogasce u Novom Pazaru i Tutinu_654c3d68767f5.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je  konkurs za upis 300 polaznika za osnovnu obuku pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica, od kojih će četiri raditi u Novom Pazaru, a jedan u Tutinu.

„Kandidat mora da bude državljanin Republike Srbije, da najmanje godinu dan aima prebivalište na teritoriji Srbije do zaključenja konkursa i ne mlađi od 19, a stariji od 30 godina. Kandidati za vatrogasce-spasioce trebalo bi da imaju završeno srednje obrazovanje i položen vozački ispit za C kategoriju, mada je dozvoljena prijava učenicima završnih godina i onima sa vozačkom dozvolom za B kategoriju, uz obavezu da do određenog datuma završe školu, odnosno, polože vozački“, kazao je Darko Belić, načelnik Odjeljenja za vanredne situacije PU Novi Pazar.

Zainteresoavni kandidati mogu podniijeti prijavu na sledeći način.
„Svaki kandidat mora da priloži izbod iz zdravstvenog kartona, orginal uvjerenje o državljanstvu, izvod iz matične knjige rođenih, uverenje od Osnovnog i Višeg suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, ne stariji od šest mjeseci, ovjereni fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju, očitanu ličnu kartu i ovjerenu fotokopiju C kategorije. Napominjemo, da kandidati mogu posjedovati vozačku dozvolu B kategorije, s tim da im je uslov na završe i C kategoriju“, zaključio je Belić.

Rok za prijavu na konkurs je do 10. novembra, a neophodna dokumentacija podnosi se policijskoj stanici po mjestu prebivališta kandidata.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.