Zahvalnice i nagrade

To je sigurno najviše bogatstvo vaše, a vi ste najveće bogatstvo našeg grada.
Učenicima dodijeljene zahvalnice i nagrade za postignute razultate na takmičenjima_654aeb6e4fa8d.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U foajeu novopazarskog Kulturnog centra upriličen je tradicionalni prijem u čast učenika novopazarskih škola koji su u saradnji sa predmetnim nastavnicima osvojili neko od tri prva mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Učenicima su dodijeljene zahvalnice i simbolične nagrade za postignute rezultate. Nihat Biševac je učenicima poručio da oni na ovaj način najbolje predstavljaju svoju školu i svoj grad.

„Grad Novi Pazar će nastaviti da vam pruža podršku i da stvara što bolje uslove za vaše obrazovanje. Vi ste primjer drugim učenicima i generacijama koje dolaze, da treba da krenu vašim putem, putem znanja, a namo da za ovo što ste postigli je trebalo dosta truda, odricanja, kako vas tako i vaših roditelja, učitelja, nastavnika i profesora, svi oni su izdvajali vrijeme da biste došli do ovoga. To je sigurno najviše bogatstvo vaše, a vi ste najveće bogatstvo našeg grada.“

Učenici ističu da su im ovakva priznanja od velikog značaja za njihovo dalje napredovanje i usavršavanje.
„Postigla sam uspjeh iz srpskog jezika kao nematernjeg. Veoma mi znači taj uspjeh jer je moja želja bila da ostvarim ovoliko uspjeha kada su u pitanju jezici. Dosta smo uložili truda dok smo se pripremali i dok smo došli doovog cilja. Posebno se zahvaljujem nastavnici Senadi i nastavnici Mili što su nas dovele do ovdje.“, ističe Anela Mavrić, učenica OŠ „Avdo Međedović“.

„Osvojila sam prvo mjesto iz srpskog jezika kao nematernjeg. Ovaj uspjeh mi znači jer sam imala želju da postignem velike rezultate i to se i ostvarilo. Radili smo naporno i vrijedno sa nastavnicama i ovom prilikom se zahvaljujem nastavnici Senadi i Mili koje su bile tu kao naša podrška i evo rezultati su vidljivi.“, kazala je Ema Ugljanin, učenica OŠ „Avdo Međedović“.

„Na republičkom takmičenju iz bosanskog jezika sam osvojio prvo mjesto. Ovaj prijem mi zaista dosta znači jer nas stimuliše da nastavimo dalje i da budemo najbolji u sferama koje nas interesuje. Drago mi je što grad njeguje i zna da cijeni to.“, naglasio je Omer Nicević, učenik OŠ „Desanka Maksimović“.

„Ostvarila sam uspjeh na republičkom takmičenju iz engleskog jezika. Veoma mi znači to što grad misli na učenike i na to što oni ostvaruju dobre rezultate na takmičenjima i što se trudi da ih podrži u daljem obrazovanju i školovanju.“, istakla je Hena Ljajić, učenica OŠ „Bratstvo“.

„U protekloj godini osvojio sam prvo mjesto na državnom takmičenju iz biologije u Kragujevcu. Ovaj uspjeh mi svakako znači puno jer je moj cilj da doprinesem razvoju obrazovanja u našem gradu, želim da podignem svijest naših građana i da im dokažem da je obrazovanje jedini put i da obrazovanje uvijek pobjeđuje.“, kazao je Medžid Ibrahimović, učenik Gimnazije.

Učenicima je poručeno da biti najbolji nije lako, te da vrhunski rezultati u školi i u životu podrzumijevaju mnogobrojna odricanja i naporan rad.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.