“Islamska misao”

Riječ je o časopisu koji je stekao naučnu reputaciju promovirajući najaktuelnije životne teme.
Na FIS-u promoviran 14. po redu časopis “Islamska misao”_6548f1735e156.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U sali biblioteke Fakutleta za islamske studije u Novom Pazaru (FIS) održana je promocija naučnog časopisa “Islamska misao”. Kao godišnjak, već punih 14 godina raduje čitalačku publiku koja je ljubitelj čiste islamske misli.
Autori naučnih radova su akademska elita Sandžaka, a “Islamska misao” od prvog dana prepoznata je kao jedan od najvrijednih projekata Islamske zajednice.

Glavni urednik časpoisa „Islamska misao“ dr Haris Hadžić kazao da je riječ o časopisu koji je stekao naučnu reputaciju promovirajući najaktuelnije životne teme.

Doc. dr Fatima Fejzović svoj prvi rad za „Islamsku misao“ napisala je 2014. godine. Cilj joj je, kaže, bio da rukovodstvo fakulteta prihvati njen rad te da se nađe među profesorima koji daju doprinos umetu.

Različite oblasti su zastupljene. Svaka je napisana na svoj način. Kao poseban skup životnih i teoloških oblasti, “Islamska misao” čini potpunu sintezu između vjerskog, duhovnog i društvenog poimanja, kazao je prof. dr Mustafe Fetića.
Tom prilikom pozvani su i drugi autori da se uključe u idućim izdanjima. “Islamska misao”.

Skup je završen učenjem fatihom za rahmetli akademika Muamera Zukorlića, koji nije bio samo osnivač ovog časopisa, već i fakulteta i drugih ustanova u čijim plodovima i danas uživamo.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.