Čudna li jada iz Mostara grada

Nemojmo se praviti veliki Englezi, kada su naše spoznaje očigledne, dešavanja „genocida“ na našem mostarskom tlu u firmi Aluminij.
Ilustracija: Melike DADAK
Ilustracija: Melike DADAK
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Poznato je, da je aluminij laki metal, ali da je i teško breme naših mostarskih kriminalnih radnji, možda je mnogima i teško ovo povezati i shvatiti, pa mnoge detalje ćemo prepustiti istoriji.

Kao stručnjak svoga poziva magistra elektrotehnike, došao sam na kamen temeljac i izgradnju cjelovitog aluminijskoga kompleksa u Mostaru, pri firmi „Energoinvesta“ iz Sarajeva, stručnu specijalizaciju obavio u Francuskoj kod firme „Pechiney“ a kao tehničkog učesnika u realizaciji projekta, doživio „mostarsku golgotu“ kao izabrani vijećnik Gradskog vijeća grada Mostara i konačno ostao bez svojih radničkih prava iz ove firme.

Dakle, bilo i prošlo, dok se naši stranački i nacionalistički sudovi igraju tobožnje „pravne držsve“ koja nije u stanju stati u kraj našim kriminalcima u vlasti.

Htjeli bi sve riješavati na nivou sudstva u Mostaru, pod principu „Kadija te tuži, kadija ti sudi“ sa nacionalističkim „ustaškim“ procedurama i zakonima zločinačke Herceg Bosne.

Dokle svijet gleda svakodnevno masakr i genocid nad Palestincima u Gazi, „potihonko“ što bi Rusi govorili, židovski dolari pune račune HDZ-a i Dragana Čovića, kao i SNSD-a i Milorada Dodika.

Kako i na koji način, poštovani i dragi građani ove nam domovine Bosne i Hercegovine, nemojte mi reći da niste ništa znali.

Aluminij firma iz Mostara, još uvijek je aktuelna, samo ovi koji su je uzurpirali i opljačkali do planetarnih razmjera ćute i ništa ne govore, sada koriste trenutak da podržavaju Izrael i tapšu židovima, za njihova prava da ubijaju djecu i nevine žrtve Palestince, dok su zajednički sa svojim nacionalistima iz redova „Čovićevih čimbenika“ konačno i protjerali sve radnike Srbe iz firme bez ikakvih prava iz radnoga odnosa u firmi koju su zajednički stvarali i proizvodili aluminij u njoj.

Nažalost, što mnogi od nas nisu ni znali za određene „političke dogovore“ radi mira u kući, kako to jednom prilikom izjavi tadašnji premijer vlade Federacije Branković.

„Aluminij je strateški interes Hrvatske“ kako to izjavi otac nacije Franjo Tuđman 1997. godine, pri pokretanju proizvodnje u firmi.

Shodno dogovoru Tuđmana i Alije Izetbegovića, ovo je i naša realnost istinitih događanja , koji su slijedili.

Upravo, od nekadašnjeg „hercegovačkog giganta“ firme Aluminij, koji je uvijek bio i interes lijepe njihove Hrvatske i njihovog „oca nacije“ Franje Tuđmana i njegovog najvećeg kriminalca, ustaških korijena , doglavnika Mije Brajkovića, došla je na stanje „patuljka u našim okvirima“.

Čovićevo „carstvo“ sa rijeke Radobolje u Mostaru i Dodikovo Dedinje, su meta njihovih nacionalističko – cionističkih ekstremista, sa dolarima u pozadini.

Put putuju „židovski dolari“ uz blagoslov nebeskih induvidua, ka Dedinju i Mostarskim Barama.

Međutim, kao i takva, poslužila je uzurpatorima nacionalističkom HDZ-u i Draganu Čoviću, da istu sa silnom infrastrukturom unovče kod svojih cionističkih jarana iz Izraela, za tajanstvene sume dolara koji redovno pristižu na konto HDZ-a i Dragana Čovića.

Kako se „vlasi“ ne bi dosjetili, istinoću iz luke Ploče pod ceradama prevoze sirovi aluminij iz Rusije, u pogone livnice ove firme, iste tehnološki tope i proizvode legure aluminija, koje dalje prodaju i izvoze na tržište svijeta.

Nemojmo se praviti veliki Englezi, kada su naše spoznaje očigledne, dešavanja „genocida“ na našem mostarskom tlu u firmi Aluminij, odakle su Srbi već ranije protjerani, a djelimično i Bošnjaci, kako bi se pojavili, danas istinski cionistički genocidaši, sa Natanjahuovim „bojovnicima“ i Amirom Grossom Kabirijem, sa dolarima u pozadini ovih procesa, ošamućenog čovječanstva.

Njihov glavni mentor i glavno komandujući u ovome cjelokupnom nametnutom kriminalnom i mafijaškom projektu je svakako cionista, Amir Gros Kabiri, koji je gle „ mostarskog čuda „ postao i predsjednik fudbalskog kluba „ Zrinjski „ i pokretač nekih umjetničkih galerija i tome slično , a kako veli građanin je Izraela, a dom mu je Mostarski?

Kako ističe u intervjuu portalu: “Povjerenje i temelji između Države Izrael i BiH su postavljeni. Sada je vrijeme da krenemo naprijed na sljedeću razinu ekonomskog razvoja. Vjerujem da ćemo u narednih pet godina vidjeti više izraelskih investicija u BiH. Glavna stvar koju BiH treba učiniti kako bi privukla više investicija je provesti reformu bankarskog sustava koji mora biti prilagođen globalnom sustavu i ekonomiji. Vjerujem da će takva reforma donijeti investicije, razvoj, a u konačnici i više radnih mjesta, smatra predsjednik M.T. Abraham grupe.” / citat sa portala /

Od Aluminija Kabiriju uz  blagoslov Vlade FBiH: Amir Gross Kabiri na preprodaji anoda iz mostarskog Aluminija zaradio milione KM, krivične prijave se kisele u Tužilaštvu HNK!

HDZ-ovci Dragan Ćović, gradonačelnik Kordić sa Kabirijem, švercuju i trguju, kao velika mafijaška i kriminalna banda u ovome “poluustaškom i čemernom” gradu Mostaru ?

Koalicioni partneri u ovome kriminalnom aluminijskom kolu, sa svim premijerima vlada Federacije i njihovim ministrima, kao “ulizice” po Meši Selimoviću, sa Novalićem i Nikšićem u sprezi sa Čovićem, igraju svoju više godišnju igru na očigled državnih institucija i cjelokupne javnosti.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.