Počelo prikupljanje potpisa

Vrlo će se brzo u narednom periodu donijeti odluka i o nastupu na lokalnim izborima u Sandžaku.
Počelo prikupljanje potpisa za parlamentarnu listu ‘Usame Zukorlić – UJEDINJENI ZA PRAVDU’_65464e4d8a0d0.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Nosilac liste “Ujedinjeni za pravdu – SPP-DSHV” Usame Zukorlić obratio se medijima nakpon što je sa svojim najbližim saradnicima upisao se u knjigu potpisa za predstojeće Parlamentarne izbore u R. Srbiji. Na parlamentarne izbore Stranka pravde i pomirenja ići će u koaliciju sa Demokratskim savezom Hrvata Vojvodine.

“SPP je formirala koaliciju sa DSHV. Ime koalicije će biti “Ujedinjeni za pravdu” i mi na ovim izborima formiramo blok bošnjačko-hrvatski zajedno sa svim manjinskim zajednicama u R. Srbiji pa ćemo, samim tim, ponuditi građanima Srbije da imaju listu koja će predstavljati nacionalne zajednice koje ne pripadaju većinskom narodu u ovoj državi i zastupati njihove interese. Buduća lista koja će uzeti učešće u Skupštini R. Srbije će još aktivnije raditi na promociji prava nacionalnih zajednica u ovoj državi, rješavati njihove konkretne probleme i imati svoje predstavnike koji se neće baviti isključivo pitanjima većinskog naroda i pitanjima koja tretira vlast, ali i generalno opozicija. Mi smo u svakom slučaju kao koalicija zainteresirani da uzmemo učešće i u narednoj Vladi R. Srbije, pa pozivam sve građane da daju potpis za listu “Ujedinjeni za pravdu – SPP-DSHV”, kazao je Zukorlić.

Za učešće na lokalnim izborima u Novom Pazaru, Prijepolju i Priboju odluka će biti donijeta vrlo brzo, dodaje Zukorlić.

“SPP još uvijek nije donijela odluku o izlasku na lokalne izbore u Novom Pazaru, Prijepolju i Priboju. Vrlo će se brzo u narednom periodu donijeti odluka i o nastupu na lokalnim izborima u Sandžaku”, dodao je Zukorlić.

Zukorlić istakao da se očekuje podrška i drugih nacionalnih zajednica u R. Srbiji, kao i brojnih udruženja koji su svakodnevno sve više zainteresirani za ideju koju proklamuje Stranka pravde i pomirenja.

Potpisi će se prikupljati u prostorijama SPP-a u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Priboju, Beogradu i Vojvodini u prostorijama DSHV-a.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.