Online konferencija o Gazi

Izdato je zajedničko saopćenje u kojem se, izmedju ostaloga, traži hitno prekidanje cionističkih napada na nedužno stanovništvo Gaze, te ubijanje djece, žena, starih i nevinih.
Online konferencija o Gazi u organizaciji DIYANET – U ime Islamske zajednice u Srbiji učešće uzeo muftija Nedžad ef. Hasanović_65405f89c28d3.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U organizaciji predsjednika za vjerske poslove Republike Turske, dr Ali Erbaša, upriličena je online konferencija o Gazi. Učešće na ovoj konferenciji uzeli su vjerski autoriteti iz cijelog svijeta, njih preko 150, a u ime Muftije Dudića, Mešihat IZ je na ovoj konferenciji predstavljao muftija novosadski, Nedžad ef. Hasanović, koji je u svom obraćanju obavijestio prisutne o konkretnim koracima koje je poduzela IZ u Srbiji, kada je u pitanju pomoć našoj braći u Palestini općenito i u Gazi posebno, od prikupljanja novčanih sredstava, preko učenja zajedničkih dova na namazima i skupovima, do poziva na bojkot, provjereno cionističkih proizvoda.

Na kraju višesatne konferencije, izdato je zajedničko saopćenje u kojem se, izmedju ostaloga, traži hitno prekidanje cionističkih napada na nedužno stanovništvo Gaze, te ubijanje djece, žena, starih i nevinih.

Zatraženo je od svih relevatnih, svjetskih, državnih institucija i organizacija koja se bore za ljudska prava, da što prije omoguće bezbjednu dostavu svih vrsta pomoći stanovništvu Gaze: lijekova i medicinskih sredstava, hrane, vode i odjeće.
Pozivaju se svi muslimani svijeta da uče dovu za potlačene u Palestini, te da finansijski pomognu, preko svojih vjerskih zajednica.

Cionistička vlast je direktno odgovorna za ubistvo blizu deset hiljada nedužnih, te protjerivanje na stotine hiljada ljudi. Takva vlast mora odgovarati pred relevantnim medjunarodnim sudom, za ubijanje, progon i genocid.
Molimo Uzvišenog Gospodara do pomogne našoj braći i sestrama u Gazi, amiin!

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.