Formiranje nove političke opcije poslije izbora

Bolje da nanesem štetu jednoj političkoj karijeri nego da se pridružim ovom kolektivnom obesmišljavanju političkog pluralizma i unesem dodatnu zabunu čitavom narodu i našoj političkoj sceni.
IMG_3072
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Bivši član Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović poručio je danas da “ni na koji način neće učestvovati na predstojećim izborima najavljenim za decembar”.

Imamović, koji je iz SDA Sandžaka istupio pre nekoliko dana, najavio je da će u formiranje nove političke opcije krenuti odmah nakon izbora.

“Svestan sam da je ova odluka protivna interesima moje političke karijere, ali bolje da nanesem štetu jednoj političkoj karijeri nego da se pridružim ovom kolektivnom obesmišljavanju političkog pluralizma i unesem dodatnu zabunu čitavom narodu i našoj političkoj sceni. Stvaraju se neprirodni savezi, neprincipijelne koalicije i ja ne želim da doprinesem opštoj konfuziji birača”, rekao je Imamović.

Istakao je da su ankete i razgovori sa građanima pokazali da postoji potreba za novom, modernom, slobodnom i autentičnom političkom opcijom koju on želi da gradi, a koja neće biti zavisna od bilo koga.

Svoju novu političku opciju vidi kao “manjinsku bošnjačku partiju sa jasnim regionalnim, sandžačkim predznakom”.

Više puta je ponovio da su političkoj sceni potrebna nova, sveža lica kojima će on, svojim iskustvom, pomoći da zajedno izgrade novu i savremenu političku viziju.

Dodao je i da su razgovarali i sa “mnogim ljudima koji su unutar ili izvan politike”, a kao prihvatljive sagovornike vidi one “koji su u političkim sistemima prepoznati kao konstruktivni i korektivni faktor sa kojima dele iste vrednosti”.

O razlozima istupanja iz SDA Sandžaka nije želeo da govori, navodeći da je sa liderom te partije Sulejmanom Ugljaninom imao “civilizovan, korektan i otvoren razgovor”.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.