Medijska cenzura

Navikli smo da gledamo ove dvostruke standarde.
MEDIJSKA CENZURA – Ramović isključen iz programa jer je htio govoriti o Palestini (VIDEO)_6533d9538fa15.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Novopazarac Sead Ramović koji uspješno sa klupe vodi fudbalski klub TS Galaxy u Južnoj Africi bio je meta medijske cenzure nakon pobjede njegovog tima u osmini finala Carlinga kupa nad favoritom Mamelodi Sundowns, inače prvoplasiranom ekipom u ligi. Naime, nakon utakmice prekinut je Ramovićev intervju jer je želio da govori o situaciji u Palestini.

“Istina je, pitao sam SuperSport prije nego što se utakmica završi… mogu li nešto reći o stvarima koje se dešavaju u Palestini” rekao je Ramović.

“Nisu mi dozvolili. Rekao sam da ne želim da pričam o igri i nastavio sam da pričam o incidentu u Palestini, a oni su to prekinuli i pustili kadrove sa tribina.”

SuperSport TV je saopštio da nema šanse da dopuste Ramoviću da priča o izraelsko-palestinskom sukobu jer moraju poštovati pravila i propise, a govoriti na njihovoj platformi o ovoj temi je nešto što je zabranjeno jer emituju sport.

Uprava Premijer Lige se od tada žestoko obrušio na sve klubove, obavještavajući ih da njihovi treneri ne bi trebali govoriti o tome šta se dešava u izraelsko-palestinskom ratu.

Ali Ramović nije na to pristao, rekavši da su neke druge stvari veće od fudbala.
– Dakle, promovišete “neutralnost” i insistirate da se “sport i politika ne miješaju”?”, obratio se ovoj stranici začuđeni Ramović. Navikli smo da gledamo ove dvostruke standarde. Nisu li FIFA i UEFA zabranile Rusiji učešće na Svjetskom prvenstvu (i njenim klubovima) da učestvuju u evropskim kupovima?

– Zar igrači Manchester Sitija nisu nosili majice u znak podrške Ukrajini (koja je vidjela kako Rusi ubijaju svoj narod) prije utakmice Premijer lige protiv Evertona, Liverpool? Dakle, život Ukrajine je bitan, ali ne i životi Palestinaca?

– Želio bih da kažem veliko hvala svima. Naše molitve su sa narodom Palestine. Kao što je rekao predsjednik Južne Afrike (Cyril Ramaphosa), mi smo protiv bilo kakvog nasilja nad čovječanstvom.

– Južna Afrika je prošla kroz aparthejd. Palestina prolazi kroz istu stvar pred očima svijeta.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.