Medijska cenzura

Navikli smo da gledamo ove dvostruke standarde.
MEDIJSKA CENZURA – Ramović isključen iz programa jer je htio govoriti o Palestini (VIDEO)_6533d9538fa15.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Novopazarac Sead Ramović koji uspješno sa klupe vodi fudbalski klub TS Galaxy u Južnoj Africi bio je meta medijske cenzure nakon pobjede njegovog tima u osmini finala Carlinga kupa nad favoritom Mamelodi Sundowns, inače prvoplasiranom ekipom u ligi. Naime, nakon utakmice prekinut je Ramovićev intervju jer je želio da govori o situaciji u Palestini.

“Istina je, pitao sam SuperSport prije nego što se utakmica završi… mogu li nešto reći o stvarima koje se dešavaju u Palestini” rekao je Ramović.

“Nisu mi dozvolili. Rekao sam da ne želim da pričam o igri i nastavio sam da pričam o incidentu u Palestini, a oni su to prekinuli i pustili kadrove sa tribina.”

SuperSport TV je saopštio da nema šanse da dopuste Ramoviću da priča o izraelsko-palestinskom sukobu jer moraju poštovati pravila i propise, a govoriti na njihovoj platformi o ovoj temi je nešto što je zabranjeno jer emituju sport.

Uprava Premijer Lige se od tada žestoko obrušio na sve klubove, obavještavajući ih da njihovi treneri ne bi trebali govoriti o tome šta se dešava u izraelsko-palestinskom ratu.

Ali Ramović nije na to pristao, rekavši da su neke druge stvari veće od fudbala.
– Dakle, promovišete “neutralnost” i insistirate da se “sport i politika ne miješaju”?”, obratio se ovoj stranici začuđeni Ramović. Navikli smo da gledamo ove dvostruke standarde. Nisu li FIFA i UEFA zabranile Rusiji učešće na Svjetskom prvenstvu (i njenim klubovima) da učestvuju u evropskim kupovima?

– Zar igrači Manchester Sitija nisu nosili majice u znak podrške Ukrajini (koja je vidjela kako Rusi ubijaju svoj narod) prije utakmice Premijer lige protiv Evertona, Liverpool? Dakle, život Ukrajine je bitan, ali ne i životi Palestinaca?

– Želio bih da kažem veliko hvala svima. Naše molitve su sa narodom Palestine. Kao što je rekao predsjednik Južne Afrike (Cyril Ramaphosa), mi smo protiv bilo kakvog nasilja nad čovječanstvom.

– Južna Afrika je prošla kroz aparthejd. Palestina prolazi kroz istu stvar pred očima svijeta.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.