Priče iz srcolike zemlje

Knjiga je protkana velikim brojem vlastitih ilustracija koje djeca mogu bojiti i na taj način personalizirati svoj primjerak.
IMG_3017
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Višegodišnji urednik i novinar RTV Vogošća Elvir Halilović svojim spisateljskim radom obradovao je ljubitelje dobrog štiva. Objavio je svoju prvu knjigu. „Priče iz srcolike zemlje“, sa sedamnaest edukativno-zabavnih priča namijenjenih najmlađim čitaocima, kroz koju želi da im pobudi ljubav prema čitanju, ljubav prema svojim bližnjima, ali i prema svojoj domovini Bosni i Hercegovini.

– Postoji toliko lijepih stvari u i o našoj zemlji, kaže Elvir Halilović. Ne može sve to da se opiše u jednoj knjizi. No ovaj put je to malo drugačije. Moj cilj je bio da ne pišem putopise, nego da kroz priče o Bosni i Hercegovini najmlađima uputim poruke o ljubavi, prijateljstvu, porodici, upornosti, istrajnosti. Poruke koje su i mnogi odrasli zaboravili u ovom modernom brzom životu.

Knjiga je protkana velikim brojem vlastitih ilustracija koje djeca mogu bojiti i na taj način personalizirati svoj primjerak.

– I neki odrasli su mi se javili te rekli kako su uzeli bojice u ruke i pustili svoje skriveno unutrašnje dijete da uživa, kaže Elvir Halilović.

Uz svaku priču postoji još jedna, koja počinje sa „znate li da…”. U njoj je enciklopedijski, kroz činjenice, pojašnjena ta posebnost Bosne i Hercegovine.

– Nisam mogao pobjeći od novinara u sebi, nastavlja Elvir. Morao sam provjeriti sve činjenice. Sve legende, podatke o gradovima, ljudima, rijekama i planinama, biljnom i životinjskom svijetu. lako sam mislio da sve znam onašoj zemlji, da sam sve pročitao i naučio za ovih trideset godina novinarskog rada, i sam sam otkrio toliko toga novog, toliko lijepog i zanimljivog. Srcolika zemlja jednostavno se mora voljeti i zbog njenog oblika i zbog svega unutar nje.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.