Priče iz srcolike zemlje

Knjiga je protkana velikim brojem vlastitih ilustracija koje djeca mogu bojiti i na taj način personalizirati svoj primjerak.
IMG_3017
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Višegodišnji urednik i novinar RTV Vogošća Elvir Halilović svojim spisateljskim radom obradovao je ljubitelje dobrog štiva. Objavio je svoju prvu knjigu. „Priče iz srcolike zemlje“, sa sedamnaest edukativno-zabavnih priča namijenjenih najmlađim čitaocima, kroz koju želi da im pobudi ljubav prema čitanju, ljubav prema svojim bližnjima, ali i prema svojoj domovini Bosni i Hercegovini.

– Postoji toliko lijepih stvari u i o našoj zemlji, kaže Elvir Halilović. Ne može sve to da se opiše u jednoj knjizi. No ovaj put je to malo drugačije. Moj cilj je bio da ne pišem putopise, nego da kroz priče o Bosni i Hercegovini najmlađima uputim poruke o ljubavi, prijateljstvu, porodici, upornosti, istrajnosti. Poruke koje su i mnogi odrasli zaboravili u ovom modernom brzom životu.

Knjiga je protkana velikim brojem vlastitih ilustracija koje djeca mogu bojiti i na taj način personalizirati svoj primjerak.

– I neki odrasli su mi se javili te rekli kako su uzeli bojice u ruke i pustili svoje skriveno unutrašnje dijete da uživa, kaže Elvir Halilović.

Uz svaku priču postoji još jedna, koja počinje sa „znate li da…”. U njoj je enciklopedijski, kroz činjenice, pojašnjena ta posebnost Bosne i Hercegovine.

– Nisam mogao pobjeći od novinara u sebi, nastavlja Elvir. Morao sam provjeriti sve činjenice. Sve legende, podatke o gradovima, ljudima, rijekama i planinama, biljnom i životinjskom svijetu. lako sam mislio da sve znam onašoj zemlji, da sam sve pročitao i naučio za ovih trideset godina novinarskog rada, i sam sam otkrio toliko toga novog, toliko lijepog i zanimljivog. Srcolika zemlja jednostavno se mora voljeti i zbog njenog oblika i zbog svega unutar nje.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.