Izbori u IZ

Na Islamsku zajednicu ne može da ima presudnog utjecaja niko izvan nje.
Muftija Dudić: Određeni faktori Dijaneta da zatraže Institucionalni halaluk_641daca8d5cb0.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Za 9. decembar zakazani su redovni izbori za predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, nakon petogodišnjeg mandata muftije dr. Mevluda ef. Dudića.

–Muftija Dudić ima pravo da se kandiduje. Prema Ustavu Islamske zajednice najduži mandat predsjednika Mešihata može biti 15 godina. Prepotstavljam da će se muftija Dudić kandidovati u trećem mandatu ali vjerovatno da će biti još kandidata. Uslov je da imamo najmanje dva kandidata za ovu najvišu funkciju u Islamskoj zajednici.

Na Islamsku zajednicu ne može da ima presudnog utjecaja niko izvan nje. O njenoj sudbini odlučivat će vjernici i službenici Islamske zajednice. Možemo da sarađujemo kao što smo otvoreni za sve druge bilo diplomatske, državne, lokalne, političke institucije, faktore, predstavnike ali Islamska zajednica naša je poznata regionu, Evropi, svijetu, kao jedna slobodna, autonomna, dostojanstvena kojoj je temelje udario rahmetli muftija a dr Dudić držao, briljantno vodio svih deset godina, kaže Samir Škrijelj, generalni  sekretar Mešihata IZ u Srbiji.

Iduće godine predviđeni su sveopšti izbori  u Islamskoj zajednici koji se provode svake četiri godine od džemata do Sabora.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.