Jedan od organizatora 3. HBF u Zagrebu

Ove godine smo imali priliku da slušamo i različite panele, a ja sam imao čast da učestvujem na panelu koji govori o obrazovanju.
UNINP jedan od organizatora 3. Halal Business Foruma u Zagrebu_651e18cc6ed7c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovogodišnji Halal Business Forum u Zagrebu imao je 6 panela. Drugog dana održane su tri panel diskusije na temu „Cirkularna ekonomija u halal i medicinskom turizmu“. “Edukacija u halal industriji“ i „Inovacija halal proizvoda”.
Univerzitet u Novom Pazaru je i ove godine bio jedan od organizatora Foruma. Rektor Univerziteta prof. dr Suad Bećirović ističe da time Univerzitet nastavlja svoje uzdizanje na međunarodnoj sceni pružajući konkretan doprinos gradnji pozitivne obrazovne i poslovne klime u državi i regionu.

„Ove godine smo stavili fokus na održivost i razvoj halal kompanije, takozvane cirkularne ekonomije, što znači da smo govorili o tome kako na najbolji način resurse koje smo koristili, možemo opet koristiti, odnosno kako ozbilljno i odgovorno možemo koristiti postojeće resurse. Ove godine smo imali priliku da slušamo i različite panele, a ja sam imao čast da učestvujem na panelu koji govori o obrazovanju. Bilo je interesantno slušati kolege iz Hrvatske, o tome kako oni implementiraju halal u svojim školama, kako razmišljaju o tome da implementiraju predmet o halalu na visokoškolskim ustanovama.“

Učesnici Halal Business Foruma su bili iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Velike Britanije, kao i Indonezije, Malezije, Singapura, Irana, Turske, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kanade.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.