Semafori u Novom Pazaru služe kao ukras?

“Ulicu ne smiješ preći gdje nema semafora, a ovako niko neće da ti stane na pešačkom, što je veliki rizik za nas pešake.”
Ilustracija: Bobby Landergan
Ilustracija: Bobby Landergan
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Semafori u Novom Pazaru služe samo kao ukras. Na najvećoj gradskoj raskrsnici žuto svjetlo neprestano treperi, a saobraćaj se odvija otežano. Posebno su ugrožena djeca iz naselja Čerimidžinica i Gazilar, koja da bi došla osnovne škola “Rifat Burdžović – Tršo” moraju proći kroz raskrasnicu.

„Veoma je loše. Ne smiješ dijete da pošalješ u školu. Mene je samu strah, jer ovo je jedan od većih raskrsnica u gradu i baš je opasno. Ovo nije po prvi put da se ovo dešava. Saobrajna policja je tek danas došla da reguliše saobraćaj. Veliki je kolaps“, ističu anketirani građani.

„Vrlo je opasno. Semafori se trebaju popraviti. Ulicu ne smiješ preći gdje nema semafora, a ovako niko neće da ti stane na pešačkom, što je veliki rizik za nas pešake“, naglašavaju Novopazarci.

Nefunkcionalnog semafora u Novom Pazaru čest je problem. Tako semafori na magistarlnom putu koji spaja Srbiju i Crnu Goru ne rade više od dvije nedjelje, a saobraćaj se, iako nije granični prijelaz, odvija otežano i prave se velike gužve.
Velika opasnost je i za pešake, koji bez naznaka i na svoju odgovornost moraju preći ulicu. Saobraćajna policija, danas je, nakon dvije nedjelje, počela je da reguliše saobraćaj na ovoj lokaciji.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.