Odjeljenje za vanredne situacije N. Pazara u humanoj akciji

Uvijek pomažemo građanima a i akcija davanja krvi je humanitarnog karaktera i uvijek gledamo da se odazovemo.
Ilustracija: Mohammed Nady
Ilustracija: Mohammed Nady
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Tim Odjeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru u svakom segment života na usluzi je sugrađanima dajući i krv. Danas su dodatno imali povod kad obilježavaju Dan sektora.

–Pripadnici Odjeljenja za vanredne situacije redovno daju krv i odazivaju se na akcije. Došli smo i organizovano jer je i Dan sektora koji obilježavamo i više od 20 nas je dalo krv, kaže Darko Belić načelnik Odjeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru.

Pozivaju i sve sugrađane koji mogu da pokažu humanist jer  iskustvo govori da se nikad ne zna kad kome krv može spasiti život
–Uvijek pomažemo građanima a i akcija davanja krvi je humanitarnog karaktera i uvijek gledamo da se odazovemo. Vidim i da veliki broj građana daje krv i pozvao bih sve koji mogu da to učine, kaže Belić.

I mladi volonteri Crvenog krsta daju doprinos i nesebičnu podršku svim aktivnostima davanja i prikupljanja krvi.

–Zahvaljujemo građanima koji su učestvovali u davanju krvi, Sektoru za vanredne situacije koji su također dali krv. Veoma smo ponosni i na nas koji smo pomogli, dali doprinos da se sve to uradi, poručuje Ivona Kostić, Crveni krst.

Prema informacijama, u današnjoj akciji krv je dao 81 sugrađanin od 96 koliko se prijavilo ali su prethodno morali proći ljekarski pregled. Inače, akcije dobrovoljnog davanja krvi organizirane su dva puta u mjesecu

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.