Vaz-i nasihat bratu Džemaludinu Latiću

- To su oni koji uzimaju nevjernike za prijatelje i svjedoke protiv mumina – vjernika, misleće da će im oni osigurati čast i vlast, jer ne shvaćaju iz svoje patološke pohlepe da je i čast i vlast samo kod Allaha Svevišnjeg.
Ilustracija: Joey Guidone
Ilustracija: Joey Guidone
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Ako dođe do spora izmeđ dva muslimana, pod uvjetom da su obojica spremni prihvatiti istinu i poravdu, neka im Kur’an i Sunnet budu kadije.

Slijedom toga, ovo su kur’anski ajeti iz sure al-Nisa, koji rješavaju spor između Džemaludina Latića, mene i ostalih koje, Latić bez ikakvog povoda, napada zato što sluša nagovor Lucifera:

– Vi koji tvrdite da vjerujete u Allaha i Sudnji Dan, budite pravedni i svjedočite pravo makar se radilo o vama samima, o vašim roditeljima ili rođacima. Bez obzira da li je neko od njih moćan ili slab, Allah će se za sve njih pobrinuti. Nemojte slijediti svoje patološke strasti tako da ne budete pravedni. Ako, pak, uradite suprotno od toga, suprotno od istine i pravde, upamtite da je Allah o svemu što radite obaviješten.

– Vi koji tvrdite da vjerujete, vjerujte u Allaha, Njegovog Poslanika i Knjigu koja mu se objavljuje, i Knjigu koja je objavljena prije njega, jer onaj koji ne vjeruje u Allaha, u Njegove meleke, u Njegove kitabe, u Njegove poslanike i Sudnji Dan, uistinu je na krivom putu.

– Jer oni koji su vjerovali (imali povjerenje u brata svoga), pa porekli vjeru (i povjerenje u brata svoga), pa opet vjerovali, pa opet porekli vjeru (i povjerenje u brata svoga) još više i još žešće, oni su munafici – licemjeri. Njih čeka kazna bolna.

– To su oni koji uzimaju nevjernike za prijatelje i svjedoke protiv mumina – vjernika, misleće da će im oni osigurati čast i vlast, jer ne shvaćaju iz svoje patološke pohlepe da je i čast i vlast samo kod Allaha Svevišnjeg.

Ovo je moj današnji vaz-i nasihat pjesniku Džemaludinu Latiću uz dovu Allahu Milostivom da mu se smiluje i vrati ga na Pravi put istine i pravde kako bi prestao sramotiti i brukati našu vjeru i naciju, za koju su bosanski sinovi dali svoju šehidsku krv s imanam Allaha Svevišnjeg a pod palicom rahmetli Alije Izetbegovića, koji je griješio kao svaki rob Božiji, ali nije izdao ni vjeru ni naciju bosansku.

Neka mu je magfiret i rahmet Allaha Milostivog! Amin!

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.