Islamski centar “Gazilar” organizirao veliko Veče Kur’ana

Nema veće ljepote nego li biti domaćin dobrim ljudima, dobrim karijama, dobrim učačima Kur’ana.
Islamski centar “Gazilar” organizirao veliko Veče Kur’ana_64fd22f59e46c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, Muftijstva sandžačkog i Medžlisa IZ-e Novi Pazar, Islamski Centar Gazilar organizirao je veliko Veče Kur’ana.

Učešće u programu uzela su velika imena iz domena lijepog učenja Kur’ana Časnog: hafiz Egzoni Ibrahimi iz Prištine, kurra hafiz Aziz Alili, glavni imam u Zagrebu, šejh kurra hafiz Muhamed Fevzi El-Berberi, prvi imam džamije El-Azhar u Kairu, šejh kurra hafiz Ferruh Muštuer, prvi imam džamije Aya Sofiya u Istanbulu, šejh hafiz Mu’tesim Billah El-Aseli, svjetski poznati učač Kur’ana iz Damaska.

Islamski centar Gazilar bio je do poslednjeg mjesta popunjen vjernicima koji su došli da svoje duše napoje sa čistog vrela Allahove dž.š. riječi.

Programu je prisustvovala i delegacija Mešihata predvođena predsjednikom muftijom dr Mevlud ef. Dudićem. Obraćajući se prisutnima, muftija Dudić je istakao da je srećan svaki onaj ko napaja dušu sa izvora Kur’ana.
“Okupili smo se večeras ovdje da uživamo u ovim kuranskim ljepotama. Baš kako i Allah u Kur’anu kaže da su iskreni vjernici oni koji kada se spomene Allahovo ime, njihova srca zatrepere. Treptaj mukminskih duša i srca je primjetan i ovdje u ovom ambijentu, uživajući u slušanju prelijepog učenja Kur’ana.

Lijepo je danas biti ovdje u ovom džematu i lijepo je biti sa ovom družinom naših karija, učača Kur’ana iz Prištine, Zagreba, Kaira, Istanbula, Damaska, Sirije. Oni su nas počastili, Allah njih počastio i na ovom i na onome svijetu. Iz godine u godinu, braćo i sestre, mi uživamo u ovim kuranskim ljepotama. Arapi, Turci, Albanci i Bošnjaci evo ovdje su se okupili da nas obraduju učenjem Kur’ana, a mi da budemo domaćini. Nema veće ljepote nego li biti domaćin dobrim ljudima, dobrim karijama, dobrim učačima Kur’ana.”

Naglasio je da je ovim programom zvanično otpočela i nova mektebska godina.
“Kao zajednica htjeli smo da ovo bude početak naše mektebska godina koja je danas zvanično počela. Jasno opredjeljenje da je naš životni put, kuranski put i da nikada sa tog puta nećemo, ako Bog da, skrenuti. Mekteb je igrao vrlo značajnu ulogu u našem narodu i zato je neophodno podići na veći stepen našu mektebsku nastavu, mektebe kroz džamije, mektebe sa imamima.”

Na prijedlog džematskog odbora muftija Dudić je dodijelio poklon umru džematliji Islamskog centra Gazilar Edževidu Bronji.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.