Hitna rješenja za poplave i infrastrukturu

Kada je u pitanju naselje u Šutenovcu imamo problem sa korićenjem rijeke Jošanice koje je obećano od 2008. godine, a poslednje obećanje koje je dato je za novembar ove godine.
Delegacija SPP u posjeti Donjem Šutenovcu: Hitna rješenja za poplave i infrastrukturu_64fd2303815fb.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Stranka pravde i pomirenja na čelu sa predsjednikom Usamom Zukorlićem, te potpredsjednikom stranke Edinom Numanovićem, predsjednikom Izvršnog odbora Seadom Redžovićem i članom Predsjedništva Jonuzom Džankovićem, razgovarala je sa članovima stranke o trenutnim problemima mještana.

Na sastanku je donijeta odluka da se Sead Zilkić izabre za predsjednika mjesnog odbora Donji Šutenovac u novom mandatu.

“Pozivamo sve naše aktiviste, simpatizere u drugim naseljima da se pripreme i da na najkvalitetniji način izabremo ljude koji će se aktivno boriti za pravo ovog naroda i za poboljšanje situacije u njihovim naseljima”, rečeno je nakon sastanka.

Glavne teme sastanka bile su brojni problemi s kojima se susreću mještani Donjeg Šutenovca. Izražene su zabrinutosti zbog poplava uzrokovanih neukorićenim rijekama. Također, istaknut je problem udaljenosti škola te je izražena potreba za izgradnjom nove osnovne škole.

“Kada je u pitanju naselje u Šutenovcu imamo problem sa korićenjem rijeke Jošanice koje je obećano od 2008. godine, a poslednje obećanje koje je dato je za novembar ove godine, što budi sumnju,  kako će se u zimskim mjesecima odvijati ti radovi”, naglasili su iz te  stranke.

Mještani su se također žalili na nedovršenu putnu, kišnu i fekalnu infrastrukturu i na neaktivnost vlasti u periodu kada nema izbora.

Predsjednik Zukorlić je naglasio važnost zajedničkog rada kako bi se postigao što bolji rezultat na predstojećim lokalnim izborima.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.