Google Messages

Garmin bi mogao da obezbedi satelitske usluge hitnog reagovanja za korisnike Google Messages-a.
Ilustracija: Svetlana Urbanovicz
Ilustracija: Svetlana Urbanovicz
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Pojavilo se više dokaza o funkcijama satelitskog slanja poruka koje dolaze u Google Messages.

Prema nizovima koda koji se nalaze u najnovijoj verziji aplikacije, Google bi mogao biti u partnerstvu sa Garminom kako bi doveo hitni SOS preko satelita na Android telefone. Prošle nedelje, X (Twitter) korisnik Neil Rahmouni otkrio je neka mesta u korisničkom interfejsu koji sugerišu da podrška za satelitsku razmenu poruka dolazi u Google Messages. Rahmouni je takođe taj koji je pronašao dokaze Garminove moguće uključenosti u uslugu.

Kompanija za fitnes već ima više proizvoda za satelitsku komunikaciju, tako da bi bilo logično da se Google udruži sa njom i iskoristi prednosti njene uspostavljene infrastrukture, uključujući centre za hitne intervencije za koordinaciju spašavanja. Prema veb lokaciji kompanije, Garminov hitni SOS preko satelitskih usluga dostupan je u preko 150 zemalja na svih sedam kontinenata. Ovo bi moglo dati Google Messages-u vitalnu prednost u odnosu na Apple-ovu konkurentsku uslugu satelitske komunikacije, koja je trenutno dostupna samo u nekolicini zemalja.

Ipak, Rahmouni ispravno savetuje da ne verujete bespogovorno vestima o vezi Google Messages-Garmin-a. Sve je podložno promenama dok se usluga satelitskog slanja poruka ne pokrene na Messages-u. I dok je Google potvrdio da će satelitska komunikacija biti moguća sa Androidom 14, još uvek ne znamo kada i gde će postati dostupan ili koji telefoni će ga podržavati.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.