Google Messages

Garmin bi mogao da obezbedi satelitske usluge hitnog reagovanja za korisnike Google Messages-a.
Ilustracija: Svetlana Urbanovicz
Ilustracija: Svetlana Urbanovicz
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Pojavilo se više dokaza o funkcijama satelitskog slanja poruka koje dolaze u Google Messages.

Prema nizovima koda koji se nalaze u najnovijoj verziji aplikacije, Google bi mogao biti u partnerstvu sa Garminom kako bi doveo hitni SOS preko satelita na Android telefone. Prošle nedelje, X (Twitter) korisnik Neil Rahmouni otkrio je neka mesta u korisničkom interfejsu koji sugerišu da podrška za satelitsku razmenu poruka dolazi u Google Messages. Rahmouni je takođe taj koji je pronašao dokaze Garminove moguće uključenosti u uslugu.

Kompanija za fitnes već ima više proizvoda za satelitsku komunikaciju, tako da bi bilo logično da se Google udruži sa njom i iskoristi prednosti njene uspostavljene infrastrukture, uključujući centre za hitne intervencije za koordinaciju spašavanja. Prema veb lokaciji kompanije, Garminov hitni SOS preko satelitskih usluga dostupan je u preko 150 zemalja na svih sedam kontinenata. Ovo bi moglo dati Google Messages-u vitalnu prednost u odnosu na Apple-ovu konkurentsku uslugu satelitske komunikacije, koja je trenutno dostupna samo u nekolicini zemalja.

Ipak, Rahmouni ispravno savetuje da ne verujete bespogovorno vestima o vezi Google Messages-Garmin-a. Sve je podložno promenama dok se usluga satelitskog slanja poruka ne pokrene na Messages-u. I dok je Google potvrdio da će satelitska komunikacija biti moguća sa Androidom 14, još uvek ne znamo kada i gde će postati dostupan ili koji telefoni će ga podržavati.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.