Učenici nastavu pohađaju u privatnim lokalima?

Mi smatramo da su ovo pitanja sa kraja problema sa velikim posljedicama za djecu, nastavnike, roditelje.
SPP – Radovi kasne, učenici OŠ Desanka Maksimović nastavu pohađaju u privatnim lokalima?_64eff5fc6554d.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Đaci se u učionice vraćaju u ponedjeljak. Međutim, učenici OŠ Desanka Maksimović od 1. do 4. razreda zbog rekonstrukcije škole nastavu će, prema riječima roditelja, pohađati u privatnim objektima. Tvrdnje su koje su pristigle na adresu Stranke pravde i pomirenja. Upravo to pitanje jedna je od tretiranih tema na jučerašnjoj konferenciji za medije.

“Kada govorimo o početku školske godine nemoguće je ne pozabaviti se pitanjima koja su nam upravo stigla od građana, odnosno roditelja OŠ Desanka Maksimović. Uz razumijevanje njihove zabrinutosti koristimo priliku da uputimo sljedeća pitanja i zahtjeve kojima će se provjeriti navodi – da li će se i u kakvim privatnim lokalima izvoditi nastava za učenike prvog ciklusa učenika od 1. do 4. razreda, kako su roditelji ove škole obaviješteni? Da li će ovako organizovan početak školske godine obezbijediti nesmetano izvođenje nastave? Šta je sa velikim i malim odmorima, pitanje užine, fizičkog vaspitanja? Kakvom organizacijom rada će nastavnici predmetne nastave uspjevati da stignu na časove od jednog do drugog lokala?

Sve su ovo pitanja koja smo mi dobili od građana – roditelja učenika ove škole. Mi smatramo da su ovo pitanja sa kraja problema sa velikim posljedicama za djecu, nastavnike, roditelje. Pitanje sa početka ovog problema odnosi se na pitanje Gradskoj upravi, nadležnim organima, odgovornim licima – kako i zašto je do ovoga došlo? Zašto planirani radovi nisu realizovani u zadatom vremenskom roku i koliko ovakvih situacija još treba da se desi da bi nadležni organi, odgovorna lica počela ozbiljnije da rade svoj posao?”, pita Ahmetović.

Iz Gradske uprave ranije je najavljeno kako će prva faza radova, koja bi omogućila nesmetano izvođenje nastave, biti završena do 1. septembra – kada se učenici ponovo vraćaju u svoje klupe.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.