“Sandžak inspiracija umetnika’’

Učesnici i ovogodišnjeg, 23. saziva, eminentni akademski umetnici sa područja jugoistočne Evrope, potvrđuju da Sandžak jeste inspiracija umetnika.
U toku 23. saziv kolonije ‘’Sandžak inspiracija umetnika’’_64ee7bbdd9aae.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U Novom Pazaru, tačnije u turističkom naselju ‘’Ras’’ na Pazarištu u toku je Likovna kolonija ‘’Sandžak inspiracija umetnika’’. Ovogodišnji, 23. saziv čine umetnici iz Novog Pazara, ali i ostalih gradova Srbije, kao i susedne nam Crne Gore i Severne Makedonije. Koloniju organizuje Galerija MMC, Kulturni centar Novi Pazar, pod pokroviteljstvom Grada Novog Pazara i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Učeše u likovnoj koloniji podrazumeva boravak u prekrasnom prirodnom ambijentu uključujući i obilazak brojnih kulturno-istorijskih spomenika koji sevedoče lepoti različitosti na ovim prostorima. Učesnici i ovogodišnjeg, 23. saziva, eminentni akademski umetnici sa područja jugoistočne Evrope, potvrđuju da Sandžak jeste inspiracija umetnika. Među njima su: Mirko Dragović (Podgorica), Gezim  Azemi (Tetovo), Sanja Momčilović (Pančevo), Jana Nikić (Raška), Jovanka Rašović (Kruševac), Semra Mecinović (Tutin), Danijel Milićević, Šejla Garčević i Fatmir Brežanin (Novi Pazar).

Poetsko-stilska heterogenost i dominantnost slikarskog medija su kvalitativna obeležja kolonije, a njen cilj je razvijanje multietničnosti i multikulturalnosti, kao i afirmacija savremene likovne umetnosti regiona. Ovo je i prilika da se lokalni likovni umetnici upoznaju sa poetikama umetnika iz razlicitih sredina, steknu nova poznanstva i na najbolji nacin predstave Novi Pazar.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.