Poruka A.Vučića muslimanima u Srbiji 

Kakva je to država u kojoj prvi čovjek javno ponižava cjelokupnu vjersku skupinu, sa paušalnim, bezobzirnim i bezobraznim nastupom, govoreći pritom da će on nekog dovoditi na bilo šta?
Ilustracija: Christopher Cooper
Ilustracija: Christopher Cooper
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Vrlo nekorektna, namjerna i sadržajna! Šta je sa Ljajićem?

Današnja posjeta prvog čovjeka države Aleksandra Vučića Novom Pazaru (Sandžaku) obavezuje sve bošnjačke relevantne faktore da ne dozvole pravljenje švedskog stola od zajednice Bošnjaka u Srbiji, da se ostave ličnih mešetarenja i da brinu o zaštiti integriteta i dostojanstva vlastite zajednice.

Svakako, ovo se ne može očekivati od SDPS-a Rasima Ljajića, koji su najveći učesnici samoponiženja i propasti našeg naroda u zadnjih 30-godina, te su i ovu predstavu propratili bez imalo čojstva i dostojanstva sa smjehom i aplauzom smijući se sami sebi.

Sa druge strane, apsolutno bezobzirna, namjerna i neukusna poruka predsjednika države upućena jednoj manjini nosi ne samo simboličnu, već vrlo sadržajnu poruku.

Kakva je to država u kojoj prvi čovjek javno ponižava cjelokupnu vjersku skupinu, sa paušalnim, bezobzirnim i bezobraznim nastupom, govoreći pritom da će on nekog dovoditi na bilo šta?

Razumljivo mi je zašto je model Kebare i Ljajića najprihvatljiviji za garnituru SNS-a u Republici Srbiji, ali takav nastup ne prolazi kod značajnog dijela Bošnjaka.

Također, nekoretan nastup odnosio je se i na polju relativizacije i izjednačavanja legalne i legitimne IZuS sa takozvanom srpskom IZ, zbog koje je izjednačio dva diamentralno različita koncepta, što je svakako bila poruka, kako je i po tom pitanju predsjednik fakotor (ne)stabilnosti, koji je glas razuma u cjelokupnoj situaciji.

Znajući probleme Bošnjaka u Srbiji, predsjednik države nastavlja produbljavati antagonizam i u najmanju ruku Bošnjaci Sandžaka očekuju izvinjenje za ovakav nedorastao nastup.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.