Poruka A.Vučića muslimanima u Srbiji 

Kakva je to država u kojoj prvi čovjek javno ponižava cjelokupnu vjersku skupinu, sa paušalnim, bezobzirnim i bezobraznim nastupom, govoreći pritom da će on nekog dovoditi na bilo šta?
Ilustracija: Christopher Cooper
Ilustracija: Christopher Cooper
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Vrlo nekorektna, namjerna i sadržajna! Šta je sa Ljajićem?

Današnja posjeta prvog čovjeka države Aleksandra Vučića Novom Pazaru (Sandžaku) obavezuje sve bošnjačke relevantne faktore da ne dozvole pravljenje švedskog stola od zajednice Bošnjaka u Srbiji, da se ostave ličnih mešetarenja i da brinu o zaštiti integriteta i dostojanstva vlastite zajednice.

Svakako, ovo se ne može očekivati od SDPS-a Rasima Ljajića, koji su najveći učesnici samoponiženja i propasti našeg naroda u zadnjih 30-godina, te su i ovu predstavu propratili bez imalo čojstva i dostojanstva sa smjehom i aplauzom smijući se sami sebi.

Sa druge strane, apsolutno bezobzirna, namjerna i neukusna poruka predsjednika države upućena jednoj manjini nosi ne samo simboličnu, već vrlo sadržajnu poruku.

Kakva je to država u kojoj prvi čovjek javno ponižava cjelokupnu vjersku skupinu, sa paušalnim, bezobzirnim i bezobraznim nastupom, govoreći pritom da će on nekog dovoditi na bilo šta?

Razumljivo mi je zašto je model Kebare i Ljajića najprihvatljiviji za garnituru SNS-a u Republici Srbiji, ali takav nastup ne prolazi kod značajnog dijela Bošnjaka.

Također, nekoretan nastup odnosio je se i na polju relativizacije i izjednačavanja legalne i legitimne IZuS sa takozvanom srpskom IZ, zbog koje je izjednačio dva diamentralno različita koncepta, što je svakako bila poruka, kako je i po tom pitanju predsjednik fakotor (ne)stabilnosti, koji je glas razuma u cjelokupnoj situaciji.

Znajući probleme Bošnjaka u Srbiji, predsjednik države nastavlja produbljavati antagonizam i u najmanju ruku Bošnjaci Sandžaka očekuju izvinjenje za ovakav nedorastao nastup.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.