”Dan zauvek” oduševio Novopazarce

Uživala je publika juče u Kulturnom centru Novog Pazara tokom dvočasovnog koncerta na festivalu ’’Dan zauvek’’.
”Dan zauvek” oduševio Novopazarce_64ed2a377af2f.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

”Dan zauvek“, muzički festival koji neguje rok i džez zvuk održan je sinoć u Novom Pazaru. Organizovan je u čast preminulih muzičara.  Takođe i  kao podrška mladim bendovima. Festival koji traje 15 godina, nakon šestogodišnje pauze iz Raške je došao u Novi Pazar.  Ideja je da se održi i u Kosovskoj Mitrovici. Bendovi iz sva tri grada nastupali su juče na sceni Kulturnog centra, prenosi RTV Novi Pazar.

Uživala je publika juče u Kulturnom centru Novog Pazara tokom dvočasovnog koncerta na festivalu ’’Dan zauvek’’.

Nastupili su iz Raške ’’Vesko tribute bend’’, sinoć u sastavu ’’Hrabri i nerelani’’, Sigma i prijatelji, Tigrin Kačar i Amer Kalić, kao i njihovi dugogodišnji prijatelji Rifat Rifatović i Vlade Profilović, inače članovi benda “Gospođo, bate“, te gosti iz Kosovske Mitrovice, članovi benda Pere Rakića. Na sceni im se pridružio i pijanista Adem Mehmedović.

”Mejt” probudio posebne emocije

Dva puta izvedena kompozicija Mejt u različitim aranžamina izazvala je posebne emocije, Podsetimo, pisao ju je Refik Ličina,  a muziku je komponovao Fikret Hajdinović, Fiće.

Počeci festivala vezuju se za sada već davnu 2009. godinu, tada u znak sećanja na preminulog Veselina Veska Gacaferija iz Raške. Danas se u ’’Danu zauvek’’ sećamo svih rok i džez muzičara koji nisu sa nama.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.