Sandžak kroz objektiv

Žiri, sastavljen od Elmira Habibovića, direktora muzeja i iskusnog kamermana, te fotografa Samera Tripkovića, pažljivo je procijenio sve radove.
Predstavljena izložba Sandžak kroz objektiv (video)_64ea8738dcee5.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Regionalna turistička organizacija Sandžaka je predstavila izložbu pod nazivom “Sandžak kroz objektiv” u Novom Pazaru, javlja Rtv Novi Pazar.

Elvir Bogućanin, direktor RTO-a, istakao je da je prvo mjesto pripalo  fotografiji Matije Candira “Pešter”. Fotografija “Zimsko nebo u Novom Pazaru”,  Emira Tutića, osvojila je drugo mjesto, dok je treće  pripalo fotografiji “Selo Braćak”, koju je kreirao Suad Crnišanin. Žiri, sastavljen od Elmira Habibovića, direktora muzeja i iskusnog kamermana, te fotografa Samera Tripkovića, pažljivo je procijenio sve radove.

,,Martin Candir, prvobitno je bio član žirija, odlučio se povući zbog učešća svoga sina na konkursu. Njegov sin Matija je doprinio doniravši čak 50 slika Organizaciji, uz pobjedničku fotografiju,, izjavio je Bogućanin.

Izložba i konkurs su promocija prirodnih ljepota Sandžaka, s planom korištenja osvojenih fotografija za razglednice i marketinške svrhe u turizmu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.