Sjenica obilježila 770 godina postojanja

On se osvrnuo na trogodišnji mandat ističući da je bio obeležen velikim izazovima, a onda je najavio najbolju investicionu godinu do sada.
Sjenica obilježila 770 godina postojanja_64dae21e91280.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Sjenica se prvi put pominje 13.avgusta 1252. Godine u povelji Nemanjića, i od tada pod ovim imenom se razvija i traje. Kako su na Svečanoj akademiji povom 770 godina istakli govornici bez obzira na uspone i padove kroz koje je prolazila Sjenica je uvek dočekivala goste punog srca.

Svečanoj akademiji prisustvovala je predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr Misala Pramenković, ministar turizma i omladine Husein Memić, narodna poslanica Sanja Radović, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac te visoki predstavnici političkog, verskog i društvenog života regiona. Prisutnima se najpre obratio predsednik Skupštine opštine Nermin Kamberović.

Nakon bogatog kulturno umetničkog programa pristne je pozdravio prvi čovek sjeničke opštine Munib Mujagić. On se osvrnuo na trogodišnji mandat ističući da je bio obeležen velikim izazovima, a onda je najavio najbolju investicionu godinu do sada. Najavio je izgradnju osnovne škole Svetozar Marković vrednu 12.000.000 evra, rekonstrukciju i izgradnju savremene Opšte bolnice vrednu 15 milina evra, toplane na bio masu ali i još mnogo drugih kapitalnih infrastrukturnih projekata.

Opština Sjenice ove godine nagradila je poveljama i zahvalnicama zaslužne pojdinsce i instutiucije koje su u proteklom periodu dali veliki doprinos razvoju Sjenice. Za počasnog građanina odbornici su izglasali predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Zlatni ključ i plaketu u njegovo ime primio je njegov specjalni savetnik Milorad Veljović koji se zahvalio u Vučićevo ime i obećao da će predsednik uskoro obići Sjenicu.

Predsednik opštine Sjenica pozvao je sve Sjeničake da se pridruže zgradnji Sjenice jer je kako je rekao u interesu svih da Sjenica bude što razbijenija.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.