Posthumni žrtvocid

_64dc32680b28a.jpeg
Dugih je 30 g. od rata, a rat kao da je opet sve bliže.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Netko je napisao, slažem se:
“Muzej HVO-a” na Heliodromu, isto je kao da netko otvori Muzej nacističkim zločincima u Aušvicu. Umjesto njihovim žrtvama.

Umjesto “Muzeja HVO-a” na Heliodromu bi trebao biti “Muzej” bošnjačkim žrtvama HVO-a! Žrtve Heliodroma su Bošnjaci, a ne Hrvati.
Nisu Bošnjaci i Armija RBiH, organizirali konc. logor na Heliodromu i u njemu zatvarali i zlostavljali Hrvate.
Heliodrom je, u sklopu UZP-a, bio ekskluzivni konc. logor HVO-a, po uzoru na one nacističke, mjesto masovnog zlostavljanja i stradavanje Bošnjaka.

Licemjerje je s opasnim namjerama na Heliodromu podizati neko “Spomen obilježje hrvatskim žrtvama hrvatskog Dom. rata,” kada su jedine žrtve Bošnjaci.

Još je licemjernija hrvatska vlada, tj. Plenković i Medved koji financiraju “Muzej HVO-a,” i u tome ne vide ništa sporno.
Ministar T. Medved, diči se financiranjem “Spomen obilježja žrtvama hrvatskog Domovinskog rata,” pa u tom sklopu i “Muzeja HVO-a.”

Kakav “Hrvatski Dom. rat” u BiH? Agresija iz RH u BiH!
Medved je time samo i nesvjesno javno priznao istinu, koja se u RH službeno ne priznaje, skriva k’o zmija noge, da je RH bila agresor u Bosni.
MEDVED se ponosi što će “Muzej HVO-a” pomoći da se “budućim generacijama prenosi povijesna uloga HVO-a u Dom. ratu.”

Hoće li “budućim generacijama” prenositi i “povijesnu ulogu” HVO-a baš na Heliodromu, ili u Ahmićima?!

“Muzej HVO-a” je gaženje bošnjačkih žrtava HVO-a, njihovo ponovno ubijanje i u njihovim posljednim počivalištima. I najviši hrvatski dužnosnici gaze po bošnjačkim žrtvama HVO-a, svojim šetnjama po Mostaru.

U Bosni opet ratna srpsko/hrvatska retorika.
Vučić, Dodik, Porfirije, potencirali je komemoracijom za srpske žrtve u Hrvatskoj “Oluji,”u Prijedoru, mjestu stravičnih srpskih zločina nad Bošnjacima i Hrvatima, bošnjačke ratne stradalnike, prikazali kao srpske u “Oluji.”

Kakve veze ima Bosna s Hrvatskom “Olujom”, osim što je 5. korpusu u “Oluji,” i prije nje oslobodio dijelove Hrvatske? Ali, nema veze sa zločinima u “Oluji.”

Dok Srbi u Prijedoru “otimaju” Bošnjacima čak i njihove žrtve, Hrvati u Mostaru doslovce gaze po bošnjačkim žrtvama na mjestu bivšeg konc. logora na Heliodromu, potirući ih pod zemlju, da bi mogli reći da ih nikad’ nije ni bilo.

I tako što dalje od rata, ratna retorika, ne sve bliže, nego usred Bosne. Sve glasnija.

Dugih je 30 g. od rata, a rat kao da je opet sve bliže. Ratn(ičk)a retorika došla do usijanja.

Usijali ju Vučić i Dodik i Porfirije u Prijedoru, podmetanjem bošnjačkih žrtava kao svojih, Plenković i Medved u Mostaru, kao sponzori “Muzeja HVO-a,” koji na mjestu masovnog stradanja Bošnjaka, nikako ne može biti častan “spomen na hrvatske žrtve Dom. rata,” jer je samo nečasni uzepovski krvavi spomen na bošnjačke žrtve HVO-a.

Nakon UZP-a, nakon genocida – ŽRTVOCID. Drugo ubijanje i mrtvih žrtava.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Search

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.