Posthumni žrtvocid

_64dc32680b28a.jpeg
Dugih je 30 g. od rata, a rat kao da je opet sve bliže.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Netko je napisao, slažem se:
“Muzej HVO-a” na Heliodromu, isto je kao da netko otvori Muzej nacističkim zločincima u Aušvicu. Umjesto njihovim žrtvama.

Umjesto “Muzeja HVO-a” na Heliodromu bi trebao biti “Muzej” bošnjačkim žrtvama HVO-a! Žrtve Heliodroma su Bošnjaci, a ne Hrvati.
Nisu Bošnjaci i Armija RBiH, organizirali konc. logor na Heliodromu i u njemu zatvarali i zlostavljali Hrvate.
Heliodrom je, u sklopu UZP-a, bio ekskluzivni konc. logor HVO-a, po uzoru na one nacističke, mjesto masovnog zlostavljanja i stradavanje Bošnjaka.

Licemjerje je s opasnim namjerama na Heliodromu podizati neko “Spomen obilježje hrvatskim žrtvama hrvatskog Dom. rata,” kada su jedine žrtve Bošnjaci.

Još je licemjernija hrvatska vlada, tj. Plenković i Medved koji financiraju “Muzej HVO-a,” i u tome ne vide ništa sporno.
Ministar T. Medved, diči se financiranjem “Spomen obilježja žrtvama hrvatskog Domovinskog rata,” pa u tom sklopu i “Muzeja HVO-a.”

Kakav “Hrvatski Dom. rat” u BiH? Agresija iz RH u BiH!
Medved je time samo i nesvjesno javno priznao istinu, koja se u RH službeno ne priznaje, skriva k’o zmija noge, da je RH bila agresor u Bosni.
MEDVED se ponosi što će “Muzej HVO-a” pomoći da se “budućim generacijama prenosi povijesna uloga HVO-a u Dom. ratu.”

Hoće li “budućim generacijama” prenositi i “povijesnu ulogu” HVO-a baš na Heliodromu, ili u Ahmićima?!

“Muzej HVO-a” je gaženje bošnjačkih žrtava HVO-a, njihovo ponovno ubijanje i u njihovim posljednim počivalištima. I najviši hrvatski dužnosnici gaze po bošnjačkim žrtvama HVO-a, svojim šetnjama po Mostaru.

U Bosni opet ratna srpsko/hrvatska retorika.
Vučić, Dodik, Porfirije, potencirali je komemoracijom za srpske žrtve u Hrvatskoj “Oluji,”u Prijedoru, mjestu stravičnih srpskih zločina nad Bošnjacima i Hrvatima, bošnjačke ratne stradalnike, prikazali kao srpske u “Oluji.”

Kakve veze ima Bosna s Hrvatskom “Olujom”, osim što je 5. korpusu u “Oluji,” i prije nje oslobodio dijelove Hrvatske? Ali, nema veze sa zločinima u “Oluji.”

Dok Srbi u Prijedoru “otimaju” Bošnjacima čak i njihove žrtve, Hrvati u Mostaru doslovce gaze po bošnjačkim žrtvama na mjestu bivšeg konc. logora na Heliodromu, potirući ih pod zemlju, da bi mogli reći da ih nikad’ nije ni bilo.

I tako što dalje od rata, ratna retorika, ne sve bliže, nego usred Bosne. Sve glasnija.

Dugih je 30 g. od rata, a rat kao da je opet sve bliže. Ratn(ičk)a retorika došla do usijanja.

Usijali ju Vučić i Dodik i Porfirije u Prijedoru, podmetanjem bošnjačkih žrtava kao svojih, Plenković i Medved u Mostaru, kao sponzori “Muzeja HVO-a,” koji na mjestu masovnog stradanja Bošnjaka, nikako ne može biti častan “spomen na hrvatske žrtve Dom. rata,” jer je samo nečasni uzepovski krvavi spomen na bošnjačke žrtve HVO-a.

Nakon UZP-a, nakon genocida – ŽRTVOCID. Drugo ubijanje i mrtvih žrtava.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.