Bosno moja

Svi ti obavijeni u “crne košulje” ma ko ih sašio, bila im crna majka koja ih je izrodila, ne mogu donositi ništa dobro niti Republici Srbiji niti Bosni i Hercegovini.
Ilustracija: Sallex Peric
Ilustracija: Sallex Peric
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Kako da ti vjerujemo, poštovani predsjedniče Srbije

Vjeruj mi, kao starom iskusnom vuku, sa Beogradskog Univerziteta i tvome komšiji sa Elektrotehničkoga fakulteta, rođenom Sarajliji, kada nam je uvaženi profesor matematike Dragoslav Mitrinović, pripovjedao da se na vrijeme preusmjerimo na tvoj Pravni fakultet, nisam ga u to vrijeme razumio.

Godine su prolazile, kao sva nemila dešavanja u proteklom vaktu, sasvim su mi otvorila oči i razbistrila razum, da danas izvrsno razumijem i prihvatam njegove preporuke.

Dok sam ja lično, kao Milan Jovičić rođeni Sarajlija, studirao elektrotehniku, ti si “tabirio” pravne nauke, a tvoj veliki jaran guslar iz Laktaša po Beogradskim ulicama švercovao je “ronhill”cigarete i ganjao neke politikantske nauke.

Vrijeme je činilo svoje, ti si Aleksandre Vučiću dogurao do predsjednika Srbije, tvoj jaran i naš veliki probosanski nacionalista i rušilac ovoga sistema, guslar Milorad Dodik, na kriminalan način je dospio do predsjednika entiteta Republika Srpska, postao je tvoj veliki jaran i ti mu stalno tapšeš po ramenima i podržavaš ga u njegovim suludim snovima, kao rasturača naše jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Sasvim nam je jasno, da ste u ovaj nacionalistički vrtlog objeručke prihvatili i uvukli i SPC sa patrijarhom i njegovom vjerodostojničkom crkvenom svitom, ništa neobično i očekivano, ako su isti u vremena agresije blagosiljali sve vaše bojovnike i ubice, koji su išli na ratišta i genocidne radnje širom Bosne i Hercegovine.

Zato vam i zamjerimo, što vaše igre oko BiH nisu niti dans duple kao ističete, već troduple sa crkvenjacima i ptrijarhom Portfirijem, ali na tajanstven način, kako to sasvim otvoreno tvrdi i ugledni novinar Nebojša Vukanović, inače izabrani i veoma aktivni parlamentarac Skupštine RS-a.

Lider Liste za pravdu i red i zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović uputio je kritiku patrijarhu Porfiriju zbog učestalih druženja sa Miloradom Dodikom i Aleksandrom Vučićem.

Vukanović smatra da patrijarh Porfirije “na ovaj način dijeli svoj narod, jer ga Vučić i Dodik koriste da prikažu u javnosti narodu kako patrijarh podržava njih i njihovu politiku”.

Vukanović pita patrijarha Porfirija: Šta satima dogovarate s Dodikom i Vučićem iza zatvorenih vrata

Predsjedniče Aleksandre Vučiću, sasvim iskreno i odmjereno pita vas Nebojša, šta to vas trojica tako tajanstveno stalno razgovarite iza zatvorenih vrata, znajući mi Bosanci da sa Dodikom i crkvenim vjerodostojnicima i ne može ništa biti dobro i korisno za našu Bosnu i Hercegovinu.

Morate i trebate znati da je to za vas i vašu Republiku Srbiju ogromni balast i nepoželjni teret, kojega se morate osloboditi, kako bi vam i mi u ovoj nam jedinoj domovini Bosni i Hercegovini istinski vjerovali, kao i cijeli svijet.

Sve je ovo sastavni dio igara koje igrate oko naše Bosne i Hercegovine, ted ok se javno i istinski ne oslobodite toga balasta sa guslarom i ekstremnim nacionalistom Miloradom Dodikom i njegovim sljedbenicima, da znate ne samo da vam nećemo ništa vjerovati, već nećemo na našem Balkanu moći očekivati niti nešto dobro ili pozitivno.

Morate shvatiti predsjedniče Vučiću, da svi ti obavijeni u “crne košulje” ma ko ih sašio, bila im crna majka koja ih je izrodila, ne mogu donositi ništa dobro niti Republici Srbiji niti Bosni i Hercegovini.

Radi tvojih ličnih saznanja, u lijepa vremena naše Juge, kao stručnjak izgradio sam velike i kolosalne industrijske objekte u Srbiji i Bosni i Hercegovini, te sam danas zadovoljni pensioner i jedne i druge države, ali sam u duši i mojim snovima tužan i žalostan, sa današnjim dešavanjima, imajući u vidu ko nas to sve vodi u vlasti i prestavlja.

Iakos am Bosanski Srbin, nikako po DNK Srbin koji pripada “dodikovcima” student Beogradskog fakulteta i veliki graditelj i Republike Srbije, danas bi veoma bio zadovoljan kada bi ti gospodine Vučiću sa svojom svitom uvijek prvo navratio u moje rodno Sarajevo, pa dalje po želji i volji u sve dijelove Bosne i Hercegovine.

Trebaš i moraš razumjeti i shvatiti, da genocidna Republika Srpska i zločinačka Herceg Bosna, nikada za nas iskrene domoljupce, ne mogu biti željene destinacije, za bilo koje prestavnike međunarodne zajednice, isto tako i za naše Srbijance.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.