Krpi rupu dok je manja

Ne bih da dalje natežem i zatežem ovu neumjesnu debatu Kurtćehajića, nego ga posljednji put molim da stavi tačku na svoje nedolične istupe u brisanju imena bošnjačkog naroda, a što će najviše njemu, kao univerzitetskom profesoru štetiti.
Ilustracija: BosnjaciNet
Ilustracija: BosnjaciNet
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Svjedoci smo posljednjih nedjelja da se vodi debata o narodu koji je sebe utemeljio u Bosni i na prostorima Balkana prije hiljadu i više godina, a to su Bošnjaci. Jest, o drevnom narodu Balkana kome genocidne ideologije i politike mržnje određuju sudbinu da nestane. Ali taj tvrdokori i žilavi narod je opstao do današnjih dana, i opstat će vjekovno, ma koliko genocidne politike i praznoglavci radili na njegovom nestanku. I i u vrijeme rata bilo je izdajnika kao i sada nedoraslih probijesvijeta, koji svjesno i manipulacijama idu na ruku progonitelja Bošnjaka, da nas nestane, da se zatre bošnjačko ime! Preko hiljadu godina se naš narod bori i uvijek se izbori, i opstane, ali se nađu minder-puze, koji bi da se pridvore dušmanima Bosne i Bošnjaka, da možda ušićare nešto, ili pak da sebi naprave ime, koje će ostat u historiji, ali ovim slučajem kao katili i izdajnici.

Nisam htio da istupim protivu Kurtćehajića, jer sam mislio da će se dozvati pameti i istini i da će ga njegova savjest zaustaviti, ali ni dosad to se nije desilo. Poštovao sam njegov istup na pravnoj osnovi protivu nepravde koja se čini državi Bosni i Hercegovini, i to najviše od takozvanih političara iz svog naroda, pa i protivu direktiva međunarodne zajednice, odnosno od nekih evropskih država, koji bi da Bošnjaci nestanu. Prije par nedjelja sam upao u debatu koja je sramna za onog pokretača svega ovoga, i da će pokretač nestati u sramu, što se uvijek dešava sa izdajnicima. Personalno sam molio gospodina Kurtćehajića da odustane od svega što je pokrenuo, ali on svakim danom postaje sve uporniji i naporniji, i slijedi mu moj javni odgovor.

Naravno da se u debatu umiješao jedan dobri Bošnjanin i patriota svog naroda, kao i jedan od najvećih intelektualaca ovog vremena u nas, akademik dr. Ferid Muhić, koji je probao da urazumi Kurtćehajić, ali nije dalo rezultata, koji u odgovoru dr Muhiću kaže: „Još jedna od manipulacija“, što je besmisleno. Jer akademik Muhić ne proba da manipuliše jednim narodom, nego donosi istine, koje ne odgovaraju Kurtćehajiću & comp. koji su ga isturili u prljavim namjerama. Ima jedna narodna krilatica koja kaže: „Samo se mali ljudi bore za prestiž. Veliki ga imaju“, te zato dr. Muhiću nije potrebna manipulacija, on je sebe ugradio u svoj narod, i pamtit će se kao veliki sin Bošnjaka.

Na jednom mjestu u odgovoru dr Muhiću Kurtćehajić kaže: „Osmanlije nisu u oficijelnoj komunikaciji kroz cijeli svoj period“ misli vladavine, i da su za Bosnu upotrebljavali riječ Bosnevi, što nije istina. Osmanlije su tokom svoje vladavine Bosnu nazivali Bošnjakluk, kao što su današnje teritorije gdje žive Albanci nazivali Arnautluk. Ne bih da dalje natežem i zatežem ovu neumjesnu debatu Kurtćehajića, nego ga posljednji put molim da stavi tačku na svoje nedolične istupe u brisanju imena bošnjačkog naroda, a što će najviše njemu, kao univerzitetskom profesoru štetiti. Jer kako će se profesor pojaviti pred bošnjačkim studentima čiji im identitet zatire. Logično je, ako je pri svijesti šta radi da odustane, jer ionako Bosna i Bošnjaci imaju ogromnih problema i nakon genocida opet im se prijeti nestankom države i naroda. Kurtćehajić za kratko vrijeme kroz nekoliko stranaka i sa osvojenim minornim brojem glasova politički je potpuno propao. Sve što je govorio sa pravne strane ništa nije sproveo u djelo, i očito svoj uspjeh vidi u zaokretanju kursa i to rušenje svoga naroda. Neka ostavi Bosnu i Bošnjake na miru, jer on je rođen u Bijelom Polju (Sandžak), pa samo može bit državljanin Bosne koja mu je dala gostoprimstvo.

Jučer sam dobio ponudu na FB da prihvatim kao prijatelje jedno udruženje koje sebe naziva Partija crnogorskih Muslimana, koje sam odbio i napisao im da ja nisam crnogorski Musliman i da takvi ne postoje kao narod. Poslije odbijanja ove ponude, pošao sam na stranicu ovih jadnika, koja mi je dala povoda da pokret Kurtćehajića nije samo u Bosni da utre bošnjačko ime nego je pokrenut i u CG. Poslije kratkog odgovora ovim jadnicima i neprihvatanja prijateljstva, danas sam dobio ovakav odgovor od njih, prenosimo bez korekcija:

– „Avdaga brate… kao prvo ti si amerikanac…a onda su te opjanili nekakvim bošnjastvom pa će ti djeca biti amerikanci – bosanci jer je bošnjak prelazni oblik ka bosancu….. e sad možda su tvoji došli iz Anadolije u što sasvim sumnjam, jer su najvjerovatnije porijeklom iz ovih krša crnogorskih a ne bosanskih … nadam se da ćeš razmjeti ako nisi kakvi uhoda SERBSKI VUčićev kao i ovi ostali bošnjaci-bosanci iz Karadaga“!

Na naslovnici njihove stranice na FB kaže sljedeće: „Vrijeme je da crnogorski Muslimani dobiju svoje prave političke predstavnike“.

Šta drugo mogu reći ovim jadnicima iz Karadaka, koji jednostavno zaboravljaju sve genocide učinjene nad „muslimanima“ CG, i da su ti njiohovi muslimani desetkovani nekolko puta, baš od tih Grnogoraca. Posljednji put je upotrijebljeno protjerivanje na savremen način (što je genocid), tako da nas samo u SAD iz Plava i Gusinja ima preko 35.000, ne računajući one po Evropi, Australiji i diljem ostalog dunjaluka. Također hiljade Bošnjaka iz Bihora, odnosno Sandžaka. Gdje su oni koji su u Tursku protjerani, a šta bi sa genocidom dvanaeste i trinaeste u Plavu i Gusinju, te Šahovićima, pa u Drugom svjetskom ratu od četnika karadačkih diljem Sandžaka…

Poslije odgovora ovih jadnika takozvanih crnogorskih muslimana, koji ne znaju ni šehade donijeti, dobijamo odgovor da ovaj takozvani pokret ima nešto zajedničko sa Kurtćehajićem i njegovim istupima. Bar su namjere iste, zatiranje Bošanjaka!

Sa velikim žaljenjem mogu reći, da moj narod pati stoljećima od praznoglavaca i murtata koji se prodaju za sitniš, pa jednog dana, kad se dođe kraju sa ovakvima, možda budemo narod, i to državotvoran.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.