Romima u Bujanovcu 8,3 miliona dinara za

Novcem iz ministarstva biće asfaltirano desetak ulica i sokaka, mahom u naseljima Morava 76 i Miroslav Nojković Cale.
Zalaganjem SPP-a Romima u Bujanovcu 8,3 miliona dinara za asfaltiranje ulica u naseljima_64b89b34caa54.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Asfaltiranje više ulica u bujanovačkim naseljima u kojima žive Romi finansiraće sa 8,3 miliona dinara ministarstvo zaduženo za ravnomerni regionalni razvoj koje vodi Edin Đerlek. Dolazak ministra Đerleka u Bujanovac i potpisivanje ugovora sa Opštinom, najavio je predstavnik Roma u bujanovačkoj Skupštini, odbornik Adem Salihi.

-Od kada Romi u Bujanovcu vode ozbiljnu politiku kao rezultat imamo dolazak ministra kod nas i konkretnu pomoć – kaže Salihi za portal Bujanovačke.

Salihi i Đerlek su partijske kolege u Stranci pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlića.

-Ministar dolazi u četvrtak i potpisaće ugovor vredan 8,3 miliona sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem. Više puta smo se sreli sa ministrom i razgovarali kako da podignemo kvalitet života bujanovačkih Roma. On je obećao pomoć u infrastrukturnim projektima i obećanje je ispunio – kaže Salihi za Bujanovačke.

Novcem iz ministarstva biće asfaltirano desetak ulica i sokaka, mahom u naseljima Morava 76 i Miroslav Nojković Cale. Salihi kaže da su projekti spremni da se čeka samo potpisivanje ugovora nakon čega će novac biti prebačen Opštini.

-Ti projekti su već u opštinskom budžetu, ali ih neće plaćati Opština, već će opštinska sredstva predviđena za ove projekte moći da se prebace na neke nove – kaže Salihi.

Romi okupljeni u SPP imaju velike planove za svoju zajednicu u Bujanovcu, kao što je izgradnja kulturnog centra u kojem bi se okupljale sve generacije. Kako kaže, postoje pozitivni signali iz Đerlekovog ministarstva da bi novac za ovaj projekat mogao da bude obezbeđen sledeće godine.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.