Otisci nostalgije u Muzeju „Ras“

Slikarstvo Jasmina Ukića se kreće se u domenu savremenog likovnog stvaralaštva, ali sa temama koje su tradicionalne.
Otisci nostalgije u Muzeju „Ras“_64aeb1b5d02d9.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Svi oni koji se bave slikarstvom maštaju da jednog dana svoja djela pokažu javnosti, te tako i održe samostalnu izložbu.
Jedan od njih je i Novopazarac Jasmin Ukić, koji je predanim radom uspio da organizira svoju prvu samostalnu izložbu  u prostorijama novopazarskog Muzeja „Ras“.

“Smatram da će ovo biti samo jedna u nizu izložbi oovg umjetnika, jer stvorili su se uslovi da izlaže u muzeju, zbog što jue godinama u nazad bio predan slikarskom radu, napredovao i tako su mu se i otvorila ova vrata”, istakla je Svetlana Čeković, historičar umjetnosti.

Što se tiče slikarstva Jasmina Ukića, ono se kreće se u domenu savremenog likovnog stvaralaštva, ali sa temama koje su tradicionalne.

“On na svojim slikama prikazuje prošlost kraja iz kog je on potekao, prikazane su i starogradske kuće, spomenici kulture, stare kapije, tradicionalna nošnja sa fragmentima na pojedinim slikama”, objasnila je Čekovićeva.

Svi ljubitelji umjetnosti u petak od 19:30h mogu posjetiti izložbu, ali i podržati rad i djela ovog Novopazarca. Vrata novpazarskog Muzeja otvorena su za sve.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.