Bojao sam se da Omer ne klone duhom

Mnogima je bio uzor i sem riječi hvale ne bi imao ništa da dodam, naglašava njegov prijatelj.
Otac: Bojao sam se da Omer ne klone duhom kad vidi da ne može da živi san_64aeb22c8acd7.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Omer Mihović jedan je od retkih iz Srbije, koji je  dobio šansu da studira na prestižnom Oksford univerzitetu, od čega ga dijeli suma od 70.000 eura potrebna za troškove školovanja i života.

Iako porodica nije u mogućnosti da mu obezbijedi novac, vjeruju da će Omer dobiti priliku. Njegov otac kaže da je  uvijek bio radoznao i da na neka pitanja ne bi znali da mu odgovore.

Za Omera svi su znali još kad je bio dijete, jer još tada je obećavao da će daleko od Novog Pazara usavršavati postojeće i sticati novo znanje. Direktor osnovne škole Bratstvo kaže da se sa njim moglo pričati o svemu, jer je sve razumio, a profesori su imali tremu kada bi trebali držati čas u odjeljenju u kom je Omer.

Mnogima je bio uzor i sem riječi hvale ne bi imao ništa da dodam, naglašava njegov prijatelj.
Vijest da je Omer dobio priliku da studira na najboljem univerzitetu sve je obradovala, ali s druge strane to je donijelo brigu njegovim roditeljima.

Kako kaže Omer doživio je veliku podršku, koju nije ni u jednom trenutku očekivao, te dodaje da mnogo duguje ovom narodu i gradu.

Ovaj Novopazarac je u obavezi da do kraja jula odgovori da li je u mogućnosti da obezbijedi novac za studiranje. Podsjećamo, Finansijsku pomoć pružili su mu Bošnjačko nacionalno vijeće i grad Novi Pazar.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.