Dijelimo bol sa Bošnjacima BiH

Hoću da znate da Srbija, ne samo Sandžak, ima svoj dio koji suosjeća sa žrtvama i sa Srebrenicom i koji želi da pomirenje među narodima Balkana.
Zukorlić u Potočarima – Dijelimo bol sa Bošnjacima BiH_64ad607b6cebb.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Usame Zukorlić prisustvovao je današnjoj komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici.

Zukorlić je naglasio da je u Srebrenicu došao da podijeli bol sa Svim Bošnjacima Bosne, a posebno Srebrenice, zbog genocida počinjenog u julu 1995. godine. Naglasio je da dio Srbije suosjeća sa žrtvama genocida i Bošnjacima.

– Hoću da znate da Srbija, ne samo Sandžak, ima svoj dio koji suosjeća sa žrtvama i sa Srebrenicom i koji želi da pomirenje među narodima Balkana, naročito među Bošnjacima i Srbima, gradimo na temeljima pravde – kazao je Zukorlić.
Dodaje da će Stranka pravde i pomirenja pokušati uticati na sve procese koji mogu dovesti do pomirenja naroda na ovim prostorima.

– Znate da biti slobodarski nastrojen Bošnjak u Beogradu doskoro je bila nepoznanica i to je nešto što smo mi donijeli kao novinu s područja Sandžaka, kao i politika koju je uspostavio rahmetli akademik, muftija Muamer Zukorlić, a koju mi nastavljamo – zaključio je Zukorlić

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.