Avatanazija

Ajde, ubijte me već jednom, olakšajte mi, rekao je na svečanosti povodom Dana policije.
Fotografija: Peščanik
Fotografija: Peščanik
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Nije prošlo ni 40 dana od dvostrukog streljanja u Srbiji, a njen predsednik nestrpljivo skreće temu na ubijanje sebe samog. Opet.

Počelo je pričom da on „zna kako će skončati“ pa pošto izgleda nije bio siguran da li je dobro „razumen“, sladostrasno je elaborirao kako su svi reformatori u Srbiji redom ubijani, mada je ostalo nejasno zašto je smanjenje penzija smatrao reformom.

Nastavilo se, uz obilno sasluživanje podatnih medija, pretnjama ubistvom (99 ljutih atentatora) i samoubistvom (besio se o luster ko Zone o krivu dafinu), a sad je krenuo i da otvoreno zagovara asistirano samoubistvo, ne baš onakvo kakvo možete izvršiti u Švajcarskoj već više neku domaću verziju. Avtanaziju takoreći.

Ajde, ubijte me već jednom, olakšajte mi, rekao je na svečanosti povodom Dana policije. Naravno da taj poziv nije uputio policajcima, njihovo je bilo samo da nastave da ne rade svoj posao i da pod hitno privedu osumnjičenog za upućivanje najbrutalnijih pretnji smrću. Ne, ne predsednika Srbije jer on i nije osumnjičen, za njega se javno zna da sebi upućuje najbrutalnije pretnje smrću, nego nekog drugog ko je navodno nosio navodni transparent sa navodno obešenim predsednikom Srbije.

Ali, šta je pa drugo policija i mogla da uradi kad su protesti nenasilni a predsednik Srbije jedini dobrovoljac za izvršenje samonaručenih pretnji. I džabe što njemu podređeni mediji javljaju kako prosto vapi za nasrtajem na sopstveni život (evo, čekam te kukavice da dođu i da me ubiju!) kad se svi prave blesavi. Čak i stranci, samo objavljuju neke po njega nepovoljne tekstove, ali se to ipak ne može nazvati EUtanazijom niti USAtanazijom.

Jedanaest godina svakog oponenta proglašava najopasnijim neprijateljem, a sada je spao na to da nema ko da mu čestito zapreti. Eto ti malera. Pa bar da ovi prokaženi glumci makar odglume pretnju, što, šta bi falilo, pa ionako im je posao da glume a ne da se tu bave politikom, kako im je predsednik lepo, odnosno nelepo objasnio. Ali, ne. Oni su baš sad odlučili da ne glume.

Ne vredi, moraće opet da angažuje neke svoje totalne amatere da makar probaju da mu spasu i ovu predstavu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.