Dan sećanja na Ataturka u Novom Pazaru

Ovo je jedna od brojnih aktivnosti koju organizuje Centar za tursku kulturu.
Dan sećanja na Ataturka u Novom Pazaru_646bf730c5c01.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Dan sećanja na Ataturka, dan mladih i sporta, 19. maj, proslavljen je prigodnim programom i u novopazarskom Kulturnom centru. Događaj je organizovao Centar za tursku kulturu u saradnji sa Kulturnim centrom i Konzulatom Republike Turske u Novom Pazaru. Tom prilikom 220 polaznika kursa turskog jezika dobilo je sertifikate.

Polaznici kursa turskog jezika prisutnima su se predstavili pesmom i igrom. U programu su učestvovali i nagrađivani učesnici Festivala stvaralaštva mladih. Konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol izrazio je zadovoljstvo prikazanim programom, te istakao značaj velikog interesovanja za turski jezik i kulturu u Novom Pazaru.

”Ovo je veoma važan dan za Republiku Tursku i turski narod. Na današnji dan osnivač Republike Turske Kemal Ataturk je počeo oslobađanje naše zemlje. Mi ovaj dan uvek obeležavamo kao Dan sećanja na Ataturka, dan omladine i sporta. Danas smo prisustvovali događaju koji je organizovao Turski kulturni centar sa školama. Događaj je bio veoma uspešan. Mi smo veoma zadovoljni i ponosni na našu omladinu. Dali smo sertifikate učenicima koji su bili polaznici kursa turskog jezika tokom prošle godine. U svakom smislu, ovo je bio veoma lep dan za nas”, izjavio je turski konzul.

Ovo je jedna od brojnih aktivnosti koju organizuje Centar za tursku kulturu.

”Ove školske godine upisano je čak 350 dece. Međutim, nisu svi uspešno završili, ali možemo reći da je velike interesovanje i za turskim jezikom i za istorijom i svim što ima veze sa Turskom”, izjavila je koordinatorka Centra za tursku kulturu Nejra Mujović Župljanin.

Đacima koji su uspešno završili još jednu godinu kursa turskog jezika uručeni su sertifikati. Prema oceni turskog konzula u Novom Pazaru Bašara Bašola sve veće interesovanje za učenjem turskog jezika višestruko je značajno. Polaznici takvog kursa imaju veće šanse da dobiju stipendiju za studiranje u Turskoj. Bašol je takođe istakao da u Srbiji posluje značajan broj turskih firmi, pa će tim pre, kako je naglasio, oni koji su studirali u Turskoj doći do zaposlenja.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.