Studentski festival vizuelnih umjetnosti

Uz intenzivan kulturni, edukativni i takmičarski program kreiraju se prilike za prepoznavanje studenata kao mladih umjetnika i značajnih karika u razvoju kulture i kreativne industrije.
Kreativ Fest: Studentski festival vizuelnih umjetnosti_646aae618e854.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Studenti i studentice Odsjeka za grafički dizajn i multimediju Internacionalnog Burch Univerziteta u Sarajevu spremili su prvo izdanje studentskog festivala vizuelnih umjetnosti Kreativ koji će se održati do 26. do 28. maja na kampusu Internacionalnog Burch univerziteta.

Kreativ je studentski festival vizuelnih umjetnosti usmjeren ka ujedinjenju studenata kroz njihove vještine i talente. Uz intenzivan kulturni, edukativni i takmičarski program kreiraju se prilike za prepoznavanje studenata kao mladih umjetnika i značajnih karika u razvoju kulture i kreativne industrije. Srednjoškolci i studenti imat će priliku okušati se u maratonskim poduhvatima kroz takmičarski program Festivala, a svi entuzijasti kreativne industrije moći će ispratiti izložbe i projekcije studentskih radova te predavanja i radionice poznatih stručnjaka – Seida Tursića (Rocksteady Studios London), Jelenu Grahovac (McCann Beograd), te Zlatka Ganića (Fabrika Sarajevo).

Kreativ je produkt težnje studenata za kvalitetno razvijanje u kreativnoj industriji. Festival skreće pažnju na mlade umjetnike i njihov rad. Pomaže im da formiraju svoju mrežu poznanstava kroz koju mogu dobiti priliku za plasiranje na tržište rada. Ostalo je još malo vremena za prijavu na Kreativ fest.

Kreativci, prijavite se!

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.