Mu’temiri u medinskim ibadetima i zijaretima

Studenti Bošnjaci Medinskog univerziteta su za vodiča i vjerske službenike upriličili druženje i večeru.
Ilustracija: Ethar Basnawi
Ilustracija: Ethar Basnawi
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U organizaciji Ureda za hadž i umru Mešihata Islamske zajednice, grupa od 42 mu’temira ispraćena je od strane zamjenika predsjednika Mešihata muftije dr Rešad ef. Plojovića sa saradnicima, koji im se tom prilikom obratio korisnim savjetima.

Grupa je sutradan u ranim jutarnjim satima stigla u Medinu, gdje su smješteni u prelijepom hotelu Maden, u blizini Poslanikove a.s. džamije.

Pored obavljanja namaza u Resulullahovoj džamiji, mu’temiri imaju priliku slušati predavanja o znamenitostima Medine, propisima umre, kao i postsabahske nasihate iz tefsira od strane vodiča hfz. Nedžad ef. Hasanovića, te klanjati u Reudi, obići džamije Kubba, Kibletejn, Gamame, Seb’u-l-mesadžid, zatim Uhud, palmovik, pijacu hurmi.

Studenti Bošnjaci Medinskog univerziteta su za vodiča i vjerske službenike upriličili druženje i večeru. Uz prelijepu bratsku atmosferu, potpredsjednik Udruženja studenata Bošnjaka u Medini hfz. Džemal Jusović gostima je predstavio rad i aktivnosti Udruženja, a onda su muftija Hasanović i imami prenijeli određena iskustva i izazove sa kojim se susreću u radu na terenu u Sandžaku.

Svi mu’temiri su zdravstveno dobro i uživaju u blagodatima grada Allahovog Poslanika a.s.
U petak 16. maja grupa je krenula put Mekke u popodnevnim satima.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.