Delegacija Republike Srbije u Ujedinjenim nacijama

Dr Kurtović kazao da je zadovoljan činjenicom da je najveći broj članica Ujedinjenih nacija koje su učestvovale na sjednici Sveta za ljudska prava pozitivno i pohvalno govorio o velikom napretku Republike Srbije na polju ljudskih i manjinskih prava.
Državni sekretar dr. Kurtović član državne delegacije Republike Srbije u Ujedinjenim nacijama_645e469468584.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Državna delegacija Republike Srbije predstavila je pred Savjetom za ljudska prava Ujedinjenih nacija u Ženevi, Izvještaj za 4. ciklus Univerzalnog periodičnog pregleda.

Član delegacije Republike Srbije državni sekretar prof. dr Rejhan Kurtović rekao da je nakon pozitivno ocijenjenih rezultata na polju ljudskih prava, Republika Srbija dobila preporuke od 94. članice Ujedinjenih nacija, o kojima su se izjasnili članovi državne delegacije.

– Dio preporuka čije je sprovođenje započelo ili su procesi planirani Planom Vlade Republike Srbije, prihvaćen je na odmah, a o dijelu preporuka izjasnit će se Vlada Republike Srbije u skladu sa rokovima Savjeta za ljudska prava Ujedinjenih nacija, kazao je dr Kurtović.

Dr Kurtović kazao da je zadovoljan činjenicom da je najveći broj članica Ujedinjenih nacija koje su učestvovale na sjednici Sveta za ljudska prava pozitivno i pohvalno govorio o velikom napretku Republike Srbije na polju ljudskih i manjinskih prava.

– Drago nam je da je i u međunarodnoj zajednici evidentna opredijeljenost naše država u implementaciji međunarodnih standarda zaštite ljudskih i manjinskih prava, kao i postizanju konkretnih rezultata na polju legislativne, institucionalne i prakatične zaštite ljudskih i manjinskih prava. Jasno se može vidjeti da je od trećeg ciklusa Univerzalnog periodičnog pregleda od 24. januara 2018. godine Republika Srbija postigla veliki napredak u realizaciji dobijenih preporuka i unapređenju i zaštiti ljudski i manjinskih prava.

To je dobar trend, ali i veliki zalog za bolju i prosperitetniju budućnost naše države. Prihvaćene preporuke u budućnosti ćemo nastojati da implementiramo, ratifikovane međunarodne ugovore i prihvaćene međunarodne standarde i dalje da dosljedno primjenjujemo uz stalno jačanje institucionalnih kapaciteta, zaštitu, afirmaciju i promociju ljudskih i manjinskih prava, zaključio je državni sekretar Kurtović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.