Život u ledenom moru

Dok je još bio pripravnik u medicinskoj školi u kasnim 1960-im, on je uzeo fotoaparat u namjeri da kolegama pokaže ono što je vidio pod vodom.
Život u ledenom moru (FOTO)_645db22022f00.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Podvodne fotografije uvijek predstavljaju novi set izazova za fotografe, a pogotovo kada je prosječna temperatura vode u kojoj radite ispod 10 C. Fotograf David Hall se redovno susreće sa ovakvim izazovima, ali fantastični rezultati koje oni donose ga svaki put tjeraju da ponovo zaroni u ledeno more.

David Hall se počeo baviti podvodnom fotografijom ubrzo nakon što je počeo roniti. Dok je još bio pripravnik u medicinskoj školi u kasnim 1960-im, on je uzeo fotoaparat u namjeri da kolegama pokaže ono što je vidio pod vodom. 1980-tih godina se ozbiljnije posvetio svom hobiju, a danas, ovaj penzionisani radiolog radi puno radno vrijeme na svojim fotografijama. Njegova najnovija knjiga “Ispod hladih mora” predstavlja njegove radove u ledenim vodama Pacific Northwesta, a u nastavku možete pogledati neke od njih.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.