Zašto mačke vole rušiti stvari? Tri su moguća razloga

Vodite računa o mačjim potrebama i niti jedan predmet neće “stradati”.
Ilustracija: Carlotta Notaro
Ilustracija: Carlotta Notaro
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Mačke su vrlo inteligentne životinje i često nas iznenade svojim nepredvidivim ponašanjem, no postoje neki uobičajeni razlozi zašto mačke mogu rušiti stvari.  

Postoje tri moguća razloga zašto mačke ruše stvari: znatiželja, predatorski instinkti i traženje pažnje. Kako se mačke ponašaju kada pokušavaju zadovoljiti te potrebe.

Predatorski instinkt

Mačke su rođeni lovci, a takav stav ih navodi da uvijek moraju istraživati ​​svoju okolinu. Bilo da je jako živahna ili nešto mirnija, vaša mačka će osjetiti potrebu da svojim šapama testira prirodu onoga što je ispred nje: nije važno radi li se o roli papira ili kristalnoj vazi, mačka će ipak htjeti dotaknuti i gurnuti stvari, piše Msn.

Znatiželja i zabava

Mačke su vrlo znatiželjne životinje i vole istraživati ​​svoj okoliš. Često, kada vide zanimljiv predmet, gurnu ga ili povuku kako bi saznale što se događa i kako predmet reagira. Kada sruše neki predmet, on se kreće nepredvidivo i to im može biti jako zabavno.

Želje privući pažnju

Mačke se također dosađuju i to manifestiraju kroz ponašanje. Ova ponašanja također mogu uključivati ​​guranje predmeta s namještaja – neke mačke ruše stvari jer žele privući pažnju svojih vlasnika.

Vodite računa o mačjim potrebama i niti jedan predmet neće “stradati”.

Ukratko, mačke ruše stvari iz raznih razloga, uključujući znatiželju, igru, dosadu, predatorski instinkt i zahtjev za pažnjom. Međutim, mogu postojati i drugi razlozi kojih nismo svjesni, a koji bi mogli objasniti ovakvo ponašanje. U svakom slučaju, važno je zapamtiti da su mačke inteligentne životinje i da svaka mačka ima svoje individualne sklonosti i potrebe. Kao vlasnici, važno je promatrati ponašanje naše mačke i shvatiti što je čini sretnom i zadovoljnom. Ako možemo zadovoljiti potrebe naših mačjih prijatelja, možemo s njima uživati ​​u sretnom i skladnom životu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.