Predsjednica BNV čestitala 11. maj – Dan bošnjačke nacionalne zastave

Budimo ponosni na našu tegobnu prošlost i budimo odgovorni prema budućnosti.
Predsjednica BNV dr. Pramenković čestitala 11. maj – Dan bošnjačke nacionalne zastave_645ba33db2c17.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr Misala Pramenković uputila je čestitku bošnjacima u Sandžaku i R. Srbiji.

U čestitki se kaže:
“Dan bošnjačke nacionalne zastave jedan je od naših najznačajnijih i najradosnijih nacionalnih blagdana.
Iz godine u godinu, naš bajrak nas poziva i podsjeća da je neophodno da svi stanemo ispod njega, jer samo zajedno, svjesni naših nacionalnih interesa, možemo raditi na prosperitetu, boljitku i ostvarivanju individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka.

Ako zajedno stanemo pod naš bajrak, imat ćemo zaklon i zaštitu i moći ćemo uživati u njegovom hladu. Samo zajedno ćemo moći bajrak držati čvrsto i podići visoko, jer bajraku, kakav je naš bošnjački, ne priliči da se drži nisko, bajrak je vrijednost, a vrijednosti se drže visoko!

Bošnjakinje i Bošnjaci, budimo ponosni na našu tegobnu prošlost i budimo odgovorni prema budućnosti, naš resurs su mlade generacije kojima smo dužni obezbjediti zdrav ambijent u kome će stasavati svjesni svojih vrijednosti i posebnosti, u bogatstvu različitosti ostalih naroda.

Svim Bošnjakinjama i Bošnjacima u Sandzaku, Republici Srbiji, a posebno onima koji su izvan domovinskog prostora, u ime BNV, i u svoje ime, čestitam 11. maj Dan bošnjačke nacionalne zastave.

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća,

dr Misala Pramenković”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.