Kapllani izlaže u petak

Atomi, koji sez pojavljuju istovremeno, i kao forma, i kao sadržaj, u vidu međusobno uslovljenih, mediteranskim tonalitetom, kao izmaglicom uhvaćenih obala i djela.
Kapllani izlaže u petak_645c25e887914.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U petak, 12. maja 2023. godine, u 19.30, u Galeriji MMC, biće otvorena izložba slika Edina Kaplanija.  Edin Kapllani rođen je 1980. godine u Baru.  2004. godine diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Prištini, u klasi prof. Redžepa Ferija. Član Udruženja umjetnika Crne Gore od 2010. godine. Priredio 13 samostalnih i učestvovao na preko 200 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Ulcinju.

“… Djela Edina Kaplanija izložena unutar postavke „Duh Mediterana“ istovremeno su dio i  cjelina, stvar i osjećanje, osjećanje i ideja, materija i duh… Atomi, koji sez pojavljuju istovremeno, i kao forma, i kao sadržaj, u vidu međusobno uslovljenih, mediteranskim tonalitetom, kao izmaglicom uhvaćenih obala i djela.

Nema slike  čija forma ne  odgovara ideji – vlastitoj posledici, iako ima onih koje su kao stvaralački akt iznevjerile svoje povode, i time postale složeniji znak. Kaplanijev stvaralački čin je impulsivan i nepredvidiv. . .”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.