Ponovo odloženo suđenje u slučaju Mahmut-begove džamije

Ovo je još jedan pokazatelj da strana koja je u gubitku pokušava odlaganjem procesa da kupi sebi nešto vremena.
Ponovo odloženo suđenje u slučaju Mahmut-begove džamije_645afaedf1fd7.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Prije skoro pet godina paravjerska tvorevina je pred Osnovnim sudom u Prijepolju pokrenula postupak protiv imama Elmedina ef. Bećirevića jer je zajedno sa džematom Mahmut-begovu džamiju vratio u sistem Islamske zajednice.

Današnje ročište koje je i prethodnog puta odloženo ponovno je doživjelo isti epilog, ovoga puta za 29. juna u 12:30h. Elmedin ef. Bećirević i ovoga puta poručio da sudska odluka ne može promijeniti volju vjernika, a oni su, vraćanjem Mahmut-begove džamije pod okrilje Islamske zajednice u Srbiji, izbrali stranu.

“Ovo je još jedan pokazatelj da strana koja je u gubitku pokušava odlaganjem procesa da kupi sebi nešto vremena. Allah se u Kur’anu kune vremenom, a i ja ovom prilikom kaže da vrijeme čini svoje i tada i sada i uvijek će, ako Bog da, biti u tom vremenu radosti, ljepote, zadovoljstva za sve vjernike, pa je kao takva i otvorena za sve. Neka samo znaju – uvijek će biti, ako me Allah poživi, pod budnim okom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, bez obzira na ishod sudske odluke. Apsolutno i danas, kao i tada, stojim iza svojih riječi i naše odluke”, kazao je ef. Bećirević.

Podsjećamo da je Centralna džamija u Prijepolju vraćena u sistem Islamske zajednice 22. jula 2018. godine. Tada je navedeno da je cilj da ovaj džemat da doprinos vraćanju jedinstva muslimana, te je upućen poziv i ostalim imama i džematlijama da njihov postupak ponove i vrate se u okrilje jedinstvene Islamske zajednice.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.