Nana Fata putuje na Hadždž

Želimo napomenuti da je u akciji učestvovalo oko 200 osoba od država Europe do Sjeverne Amerike.
Ilustracija: Mohanned Al Rahman
Ilustracija: Mohanned Al Rahman
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Humanitarna orgnizacija Bošnjaci – Frankfurta i Dijaspore i web magazin Bošnjaci.Net saopštili su da je putem Fondacije Asr na račun Ureda za hadždž Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izvršena uplata kompletnog iznosa namijenjena za svrhe odlasaka na hadždž za nanu Fatu Orlović.

Podsjećamo, usljed pandemije, postojalo je ograničenje za starije od 62 godine, koji nisu mogli putovati u sveta mjesta Mekku i Medinu. Napokon ove godine su ukinute sve restrikcije, tako da se ukazala prilika da se bošnjačkoj heroini Nani Fati ispuni želja da obavi hadždž.

“Upućujemo veliku zahvalnost svima sponzorima koji su u svrhu hedije, a u ime Gospodara svjetova, iz poštovanja i ljubavi prema heroini Nani Fati, radi ispunjenja njene želje obavljanja hadža, pete islamske dužnosti i obaveze. Hvala vam na povjerenju. Molimo Allaha da sve sponzore obraduje, kao i nas inicijatore. Amin ya rabi alemin.

Želimo napomenuti da je u akciji učestvovalo oko 200 osoba od država Europe do Sjeverne Amerike.

Zahvalnost upućujemo Reisu-l-ulemi dr. Huseinu-ef. Kavazoviću i Uredu za hadž IZ u BiH koji su inicijatorima od samog početka obećali da će sve uraditi da Nani Fati omoguće i olakšaju da putuje na hadž i na taj način obraduju našu heroinu, pokretače akcije i sve sponzore” piše u saopćenju HO Bošnjaci – Frankfurta i Dijaspore i Bošnjaci.Net.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.