Nana Fata putuje na Hadždž

Želimo napomenuti da je u akciji učestvovalo oko 200 osoba od država Europe do Sjeverne Amerike.
Ilustracija: Mohanned Al Rahman
Ilustracija: Mohanned Al Rahman
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Humanitarna orgnizacija Bošnjaci – Frankfurta i Dijaspore i web magazin Bošnjaci.Net saopštili su da je putem Fondacije Asr na račun Ureda za hadždž Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izvršena uplata kompletnog iznosa namijenjena za svrhe odlasaka na hadždž za nanu Fatu Orlović.

Podsjećamo, usljed pandemije, postojalo je ograničenje za starije od 62 godine, koji nisu mogli putovati u sveta mjesta Mekku i Medinu. Napokon ove godine su ukinute sve restrikcije, tako da se ukazala prilika da se bošnjačkoj heroini Nani Fati ispuni želja da obavi hadždž.

“Upućujemo veliku zahvalnost svima sponzorima koji su u svrhu hedije, a u ime Gospodara svjetova, iz poštovanja i ljubavi prema heroini Nani Fati, radi ispunjenja njene želje obavljanja hadža, pete islamske dužnosti i obaveze. Hvala vam na povjerenju. Molimo Allaha da sve sponzore obraduje, kao i nas inicijatore. Amin ya rabi alemin.

Želimo napomenuti da je u akciji učestvovalo oko 200 osoba od država Europe do Sjeverne Amerike.

Zahvalnost upućujemo Reisu-l-ulemi dr. Huseinu-ef. Kavazoviću i Uredu za hadž IZ u BiH koji su inicijatorima od samog početka obećali da će sve uraditi da Nani Fati omoguće i olakšaju da putuje na hadž i na taj način obraduju našu heroinu, pokretače akcije i sve sponzore” piše u saopćenju HO Bošnjaci – Frankfurta i Dijaspore i Bošnjaci.Net.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.