Dr Fehratović nije isključen iz stranke, članovi da ne govore ružne riječi za njega

Predstojeći lokalni izbori su nam naložili hitnu rekonstrukciju Predsjedničkog kolegija da bismo što spremnije dočekali izbore.
SPP – Dr. Fehratović nije isključen iz stranke, članovi da ne govore ružne riječi za njega_6455bb52bf8fa.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Stranka pravde i pomirenja je održala sjednicu Glavnog odbora i izvršila rekonstrukciju Predsjedničkog kolegija na osnovu legalnih ovlasti Člana 23. stava 19. važećeg Statuta i uz legitimnu, jednoglasnu, podršku članova Glavnog odbora.

Nakon sjednice Predsjedništva održane 27. juna 2022. godine na kojem Predsjedništvo nije usvojilo koncept kolektivnog organiziranja stranke, u kojem bi se ograničile ovlasti predsjednika stranke, prof. Fehratović je postao neaktivan u stranačkim organima. Predstojeći lokalni izbori su nam naložili hitnu rekonstrukciju Predsjedničkog kolegija da bismo što spremnije dočekali izbore.

Prof. dr Jahja Fehratović nije isključen iz stranke, već je odlukom Glavnog odbora stranke ostao na poziciji člana Predsjedništva po poziciji šefa poslaničke grupe ZA POMIRENJE u Skupštini Republike Srbije.

Kategorički odbacujemo tvrdnje da se djelovanje stranke “svelo na polje interesa, populizma, sitnih i prizemnih djelovanja, kao i da je otišla od ideje” kao neistinite, a to znaju i osjećaju funkcioneri stranke koji daju podršku predsjedniku i svaki vid stranačkog progresa je jasan kontinuitet djelovanja lidera rahmetli Muftije Zukorlića.

Objavu profesora Fehratovića smatramo ishitrenom i da poziciju narodnog poslanika, koju je ostvario na listi “MUFTIJIN AMANET – Stranka pravde i pomirenja SPP – Usame Zukorlić”, može dostojanstveno i pravedno obnašati jedino poštivajući istu.

Bez obzira na različita mišljenja profesora Fehratovića u odnosu na većinu u stranci, pozivamo sve članove stranke da nijednu ružnu riječ ne objave za njega, uvažavajući doprinos stranci koju je dao u prošlosti, uz nadu da će revidirati svoje stavove.

Predsjednički kolegij SPP

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.