Gdje leži uzrok maloletničkog nasilja?

Među mladima od 17. do 21. godine bilježi  se porast kriminaliteta.
Ilustracija: Adam Quest
Ilustracija: Adam Quest
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Tinejdžerka izbodena, tinejdžer uhapšen zbog posjedovanja oružja, tunejdžer ubio devetoro ljudi, to su samo neki od posljednjih alarmantnih vijesti koje smo čuli. Da li su maloletnici ikada više  upleteni u kriminalne radnje i koji je ovo crni oblak koji je sve češća pojava u našem društvu?

Sve je pogodila vijest da je u Beogradu 9 osoba izgubilo živote, kada je učenik sedmog razreda ispalio više hitaca u njih.

“Maloljetnicima za učinjenja krivična djela mogu se izreći vaspitne mjere, kazna maloljetničkog zatvora i mjere bezbijednosti predviđene članom 79. krivičnog zakonika, osim zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti”, za Sandžak televiziju kazao je pravnik Aleksandar Ivanović.

Među mladima od 17. do 21. godine bilježi  se porast kriminaliteta pokazuje prošlogodišnje istraživanje Instituta za kriminološka istraživanja.

Da li je uzrok povćanog stepena nasilja u društvu dominacija rijaliti programa na nacionalnim frenfencijama koji često svoju gledanost povećavanju promocijom nasilja. Šta se djeci osim rialiti programa,  nudi na nacionalnim frekvencijama i da li im uzori trebaju biti učesnici rijaliti programa.

 

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.